Claus admin , Windows 11 home kurulumu yaptım 0 dan, şimdi driver ve windows update'leri ile ilgileniyorum. Ama bilgisayarım SSD'mi görmüyor şimdi bilgisayara reset atıcam bios yükleme süresini de paylaşacağım
Claus bu şekilde 0 kurulum, driverler güncelledim chrome ve razer programlarını kurdum ve süre bu şekilde ve bios defoult ayarlarda
Beta sürüm değil, yakında tekrar bir BIOS çıkacak yüksek ihtimal ile. İlk iş BIOS'a girip restore defaults ve sonra save edip. Temizr 24H2 kur. Sonra Win update ile ne varsa yükle. Sürücüleri maneul indir yükle sürücü bulucu vs. kullanma. Sonra geri dönüş yap.
Bu işlemlerin hepsini yaptım. Şu an tek sorunum SSD nin görünmemesi. Raid olan ayarı AHCI yaptım boot süresi düştü ama SSD yi ne RAID nede AHCI da görüntüleyebiliyorum maalesef. Ama bios ekranında SSD görülüyor ayarlardan yada bir şeyler yaparak aktif mi etmem gerekiyor bilmiyorum.
RAID gerek yok. AHCI olmalı. O diskte sorun olabilir yolla değişsinler.
Bu arada siyah ekran durumu nedir temiz kurulum sonrası ? Problemin giderildi mi ?
RAID gerek yok. AHCI olmalı. O diskte sorun olabilir yolla değişsinler.
Bu arada siyah ekran durumu nedir temiz kurulum sonrası ? Problemin giderildi mi ?
Hayır , Yeniden başlatınca veya kapalı durumdan açınca bilgisayarı f2, del ekranı görünmüyor ve yükleniyor ekranı olmuyor f2, del bölümünde normalde klavye mause geliyor ama yükleme ekranında donanımlar gidiyor , sonra masaüstü görüntüsü ile birlikte donanımlar tekrar geliyor , (f2, del olması gereken ekrandan bahsettim. Gelişmiş yeniden başlangıç yapınca geliyor f2 ve del ordan biosa giriyorum)