Bilgisayar açılışta disk taraması yapıyor

uzk22

Hectopat
Daha fazla  
Son günlerde yaşayamaya başladıgım sorunu bir türlü çözemedim, sizden yardım istemeye karar verdim. Bilgisayarım 4 veya 5, açılma ve kapanmada bir disk taraması yapmaya başladı. Yeni oluşan bir sorun HDD'de kesinlikle bir sorun yok farklı programlardan HDD test yaptım.
Görünürde 2 farklı disk var;

1-Kurtarma diski
2-Volume ses diski

Sistem açılışta sadece bu 2 diskten 1'ini tarıyor ve açılıyor C: veya D: taraması yapmıyor, bu taramayı nasıl kapatabilirim?

IMG_2651.jpg
IMG_2652.jpg
IMG_2659.jpg

Bende de bu sorun var. M2 ssd ve normal ssd var bilgisayarımda. İkisinde de win10 var. Ben açılışta boot ekranında M2 seçerek kendi sistemimde başlatıyorum. Ev halkı ise bilgisayarı açtığında normal ssd direk açılıyor.
Fakat 4-5 açlışışta her iki sistemde disk taraması yapıyor. İptal etme yöntemi buldum yaptım fakat bu seferde sistem en sonunda çöküp kurtama seçenekleri menüsüne geçiyor.
Eskiden bu işlemi ssd ve hdd olarak denemiştim. Win7 ve win10 kurdum fakat, win 0 kendini çökertene kadar disk taraması yapıp, onarıp en sonunda kullanılmaz hale geliyordu. Hatta bir ara ssd çalışmaz hale geldi bu yüzden. Secure erase tarzı derin formatlarla zor kurtardım.
Tahminimce win10 diğer sistemlere üstünlük sağlayıp ele geçirmeye çalışıyor. Bu da disk taramalarına ve çökmeye sebebiyet veriyor.
Bu konu hakkında bilgili olan arkadaşlar var mı?

Bende de bu sorun var. M2 ssd ve normal ssd var bilgisayarımda. İkisinde de win10 var. Ben açılışta boot ekranında M2 seçerek kendi sistemimde başlatıyorum. Ev halkı ise bilgisayarı açtığında normal ssd direk açılıyor.
Fakat 4-5 açlışışta her iki sistemde disk taraması yapıyor. İptal etme yöntemi buldum yaptım fakat bu seferde sistem en sonunda çöküp kurtama seçenekleri menüsüne geçiyor.
Eskiden bu işlemi ssd ve hdd olarak denemiştim. Win7 ve win10 kurdum fakat, win 0 kendini çökertene kadar disk taraması yapıp, onarıp en sonunda kullanılmaz hale geliyordu. Hatta bir ara ssd çalışmaz hale geldi bu yüzden. Secure erase tarzı derin formatlarla zor kurtardım.
Tahminimce win10 diğer sistemlere üstünlük sağlayıp ele geçirmeye çalışıyor. Bu da disk taramalarına ve çökmeye sebebiyet veriyor.
Bu konu hakkında bilgili olan arkadaşlar var mı?
Regedit'i açıyorsunuz

Computer/HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager daki BootExecute büyük ihtimal autocheck autochk * şeklinde olucaktır onu autocheck autochk /k:C* şeklinde değiştirin.

Regedit'i açıyorsunuz

Computer/HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager daki BootExecute büyük ihtimal autocheck autochk * şeklinde olucaktır onu autocheck autochk /k:C* şeklinde değiştirin.
Cevap için teşekkürler. Dediğim gibi devre dışına alınca bu sefer de sistem arızalanıp en sonunda kullanılmaz hale geliyor. Biraz önce komut istemini yönetici olarak çalıştırıp şu komutu girdim: chkntfs /x E: Bu komut da taramayı devre dışı bırakıyor. E sürücüsü benim bilgisayarda diğer 10 yüklü ssd ye denk geliyor. M2 den başlatıp orada da diğer sürücü taramasını devre dışı bıraktım. Yani kendisini tarasın fakat diğer sürücüye ellmesin tarzında düşündüm. Bakayım değişiklik olacak mı? Aslında sorunun asıl kaynağını bulup, çözümü ona göre yapmak lazım. Bu çözüm, sistemin çökmesine sebebiyet veriyor. @Recep Baltaş hocam bu konuda fikriniz var mı?

Selamın aleyküm en son mesaj 7 mayısta atılmış aynı sorunu sorun diyorum ama sorun olup olmadığından da emin değilim açılışta bende disk taramasına maruz kalıyorum. Sistemim bu taramadan ötürü geç açılıyor bi önerisi olan var mıdır?

Selamın aleyküm en son mesaj 7 mayısta atılmış aynı sorunu sorun diyorum ama sorun olup olmadığından da emin değilim açılışta bende disk taramasına maruz kalıyorum. Sistemim bu taramadan ötürü geç açılıyor bi önerisi olan var mıdır?
Ben ssd de sorun yoktur sandım. Fakat ömrünü tamamlamış galiba. Geçen aylarda yine sorun verdi. M2 diski de çökertmişti. Hatta tam garantiye yolluyordum m2 diski yine. Açılmayacak şekle girmişti. Bir şans daha verdim formatladım. Eski ocz ssd yi söktüm. Sandisk vardı 120 gb onu taktım. O günden sonra ne ssd disk tarama yaptı diğer diske, ne de m2 sandisk ssd ye disk tarama yaptı. Benim durumum biraz faklıydı. Üstlerde okuyabilirsiniz.
Yani kısaca eski ocz ssd zaten yaşam döngüsü olarak smart özelliklerinde ömrü az görünüyordu. %94 filandı galiba. Her ne kadar çalışsa da illa sorun veriyormuş demek ki. Başka bir ssd ya da hdd ile denemeniz lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı