Bilgisayar Açılışta F1 Hatası

Aynı sorun bende de var. Pil bitik fakat hala devam ediyorum Üşengeçlik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var. Pil bitik fakat hala devam ediyorum Üşengeçlik.
Bende de eski bir notebook var aynı durumda saat gibi çalışıyor. Hatta onun pil yuvası bile yok Eğer BİOS'u default ayarlarda kullanıyorsanız tek kaybınız tarih saat ayarlamaktır.

Aynı sorun bende de var yaklaşık 8 aydirda bilgisayarı böyle kullanıyorum yani ilk açılışta bu geliyor ve f1 tuşuna bastıktan sonra geçiyor sadece açılışta bekletiyor sizi bir süre nasıl yapılacağını araştırmamistim anlatırsınız bende memnun olurum
Not: bios pilini cikarmadim daha doğrusu hiç bir şekilde ana karta temas dahi edilmedi

Buyuk ihtimalle BİOS pili bitmistir. Eski pili sokup herhangi bir bilgisayarciya ya da saatciye sorarsaniz bulabilirsiniz. 5 lira civari bir fiyati olmasi lazim.

Arkadaşlar şimdide kasa elektirik kaçırıyor herhalde nasıl düzelecek ya?

Konu başlığındaki hatanın çözümlerini birçok kez paylaşıldı ve çözülmüştür. Araştırma kabiliyetlerinizi geliştirmeniz gereklidir. Neyse yine de yazalım.
İlk olarak bios defaut yapın. Bios'a girip optimize default veya optimal default yapıp save and exit yapmalısınız. Bu şekilde hata almayıp devam ediyorsa ve bir sonraki başlatmada tekrar sormuyorsa düzelir. Eğer fişi çekip veya elektrik kesintilerinde bu hata yine çıkıyorsa bios piliniz bitik demektir. Değiştirdikten sonra default işlemini tekrar yapmanız yeterli olur.
2 ihtimalde de sonuç aynı ise anakart üzerindeki jumper ayarları yanlış konumlanmıştır kullanma kılavuzuna göre doğru şekilde yapılandırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…