Yakup Sürücü
Hectopat
arkadaşlar, yardımcı olur musunuz? PC açılırken sürekli bu ekran geliyor ve ekrandaki tuşlara basmadan masaüstü açılmıyor. Neden yapar bunu acaba?
Hocam BIOS'a girip saat ve tarih doğru mu bir kontrol edin, doğru değilse güncelleyin ve ayarları kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın. Eğer doğru ise yine BIOS'ta üst kısımda Boot'a girin orada "boot settings Configuration" kısmına girin ve orada "wait for F1 if error" enable ise disable yapıp tekrar deneyin. Her iki ayarda yazdığım gibiyse ikisinde düzeltip kaydedip çıkın.
Banada pil bitmiş gibi geliyor. Tüm piller aynı değil midir bios pili olarak ?BIOS piliniz bitmiş. Numune alıp bir kırtasiyeden bulabilirsiniz.
BIOS saati yanlış galiba öyle anladım onu ayarlamayı deneyin.
Genelde aynı ama, bazen numaraları değişebiliyor. Örneğin: 2032 en yaygını.Sürekli değişiyor düzelttiğim halde “wait for F1 error hatası” almıyorum bu arada.
Sistemde çok eski olunca pil bitmiştir artık diye düşünüyorum.
Banada pil bitmiş gibi geliyor. Tüm piller aynı değil midir bios pili olarak ?
Genelde aynı ama, bazen numaraları değişebiliyor. Örneğin: 2032 en yaygını.
Tamamdır. Pilin üzerinde yazar. İsterseniz bir bakın. CR ile başlar.@K.Makise @turko35408 @Xeytan
Hepinize teşekkür ediyorum.
Anladım pazartesi günü bir bakayım BIOS pili alıp. Uyarsa takayım uymazsa anakarttan çıkan pile göre alırım artık.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.