Bilgisayar açılışta hata ekranında takılı kalıyor

Yakup Sürücü

Hectopat
Arkadaşlar, yardımcı olur musunuz? PC açılırken sürekli bu ekran geliyor ve ekrandaki tuşlara basmadan masaüstü açılmıyor. Neden yapar bunu acaba?

Dosya Ekleri

• B4372E97-720A-40E5-988A-331B2AF4ED29.jpeg
    B4372E97-720A-40E5-988A-331B2AF4ED29.jpeg
    211,5 KB · Görüntüleme: 111
Hocam BIOS'a girip saat ve tarih doğru mu bir kontrol edin, doğru değilse güncelleyin ve ayarları kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın. Eğer doğru ise yine BIOS'ta üst kısımda Boot'a girin orada "boot settings configuration" kısmına girin ve orada "Wait for F1 if error" enable ise disable yapıp tekrar deneyin. Her iki ayarda yazdığım gibiyse ikisinde düzeltip kaydedip çıkın.

Hocam BIOS'a girip saat ve tarih doğru mu bir kontrol edin, doğru değilse güncelleyin ve ayarları kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın. Eğer doğru ise yine BIOS'ta üst kısımda Boot'a girin orada "boot settings Configuration" kısmına girin ve orada "wait for F1 if error" enable ise disable yapıp tekrar deneyin. Her iki ayarda yazdığım gibiyse ikisinde düzeltip kaydedip çıkın.

Sürekli değişiyor düzelttiğim halde “wait for F1 error hatası” almıyorum bu arada.
Sistemde çok eski olunca pil bitmiştir artık diye düşünüyorum.

BIOS piliniz bitmiş. Numune alıp bir kırtasiyeden bulabilirsiniz.
Banada pil bitmiş gibi geliyor. Tüm piller aynı değil midir bios pili olarak ?

BIOS saati yanlış galiba öyle anladım onu ayarlamayı deneyin.

Ayarlıyorum ama yine değişiyor.

Sürekli değişiyor düzelttiğim halde “wait for F1 error hatası” almıyorum bu arada.
Sistemde çok eski olunca pil bitmiştir artık diye düşünüyorum.

Banada pil bitmiş gibi geliyor. Tüm piller aynı değil midir bios pili olarak ?
Genelde aynı ama, bazen numaraları değişebiliyor. Örneğin: 2032 en yaygını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı