Bilgisayar Açılışta Mavi Ekran Hatası Verdi

Mithril5

Megapat
Bilgisayarı açtığımda kuvvetli bir fan sesi ve mavi ekran hatası ile karşılaştım. Yeniden başlatma uyguladı kendiliğinden. Ama sorunun neden kaynaklandığını bulamıyorum. Olay günlüğü veya sorunu saptayabileceğim bir yazılım var mı ? Bütün bileşenleri tek tek test etmem mi gerekir ? Daha önce aynı sorunu birkaç defa daha yaşadım ve format atarak erteledim ama ne sorun olduğunu bulmak ve müdahale etmek istiyorum. Ne yapmalıyım ?

Bilgi döküm dosyası olarak %SystemRoot%\MEMORY.DMP yazmakta. Ama minidump klasörü hala boş. Tekrar mavi ekran hatası aldığımda yine kaydetmezse ?

Bilgi döküm dosyası olarak %SystemRoot%\MEMORY.DMP yazmakta. Ama Minidump klasörü hala boş. Tekrar mavi ekran hatası aldığımda yine kaydetmezse?
%SystemRoot% demek C:\Windows demek.

Bu durumda, C:\Windows\MEMORY.dmp dosyasını gösteriyor.

Ayrıca bekleyin, 1 tane daha mavi ekran gelirse Minidump klasöründen onu gönderirsiniz. Çünkü MEMORY.dmp dosyasının boyutu bir hayli büyük. Bende 1,09 GB, sizde kaç bilmiyorum

Hocam şunu anlamadım. Şimdi bu ayarlar zaten sizin dediğiniz şekilde kendiliğinden kayıtlı. Klasörün boş olması tuhaf o yüzden dedim. Yani şimdi bu ayarlar zaten dediğiniz haldeyken bile klasör boş olarak görünüyorsa bir dahaki mavi ekran hatasını yazacağından emin miyiz ?

Emin değiliz.

Ancak CCleaner'den kaynaklı olabileceğini söylemiştiniz.

CCleaner'ı kaldırdığınıza göre büyük ihtimalle sonraki mavi ekranda da dosyalar oluşacak. Ama uzun süredir CCleaner kullanmadığım için ayarlarını tam hatırlamıyorum. Hatırlasam belki bir şey söyleyebilirdim.

Açılışta demişsiniz. Windows önyüklemenin tam ortasında mavi ekran verirse dmp yazmaz. Çünkü dmp driverı tam olarak yüklenmememiş olur. Dmp bulamazsak resim gönderebilirsiniz. O zaman yazıyor mu yazmıyor mu anlarız.

Ne resmi acaba anlayamadım tam olarak ? Ekran görüntüsü almaya çalıştım ama önyüklemeyi tamamlayıp açıldığı için geciktim.

Ayrıca ayarı "Küçük Bellek Dökümü (256 KB)" olarak ayarlayın.

Otomatik ayarda seçili. 256’ da olması hatayı kaydetmeye yönelik sanırım. Hatayı açılışta aldığımdan ve minidump klasörü boş olduğundan sonuç paylaşamıyorum.

Bu biraz sıkıntı oldu. Ekran görüntüsü alamıyorsanız telefondan resim çekip atın. Site izin vermezse Hızlıresim'e yükleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…