Bilgisayar açılıyor ama görüntü yok

Yavuz_sama

Hectopat
Selam, bugün eve geldigimde sistemi acmayi denedim açıldı ancak goruntu gelmedi. Oysaki dun gece oynayip sorunsuz kapatmistim. VGA isigi beyaz yaniyor. 2 farkli monitor, 2 farkli ekran karti ve 2 farkli RAM markasi, BIOS pilini cikarmak, RAM'lerin yerini degistirmek altlarini silgi ile silmek, statik elektrigi atmak, hepsini denedim sorun anakartta mi bilmiyorum. Cozene 50 lira ateslerim.

BIOS sıfırlayın.

Selam, bugün eve geldigimde sistemi acmayi denedim açıldı ancak goruntu gelmedi. Oysaki dun gece oynayip sorunsuz kapatmistim. VGA isigi beyaz yaniyor. 2 farkli monitor, 2 farkli ekran karti ve 2 farkli RAM markasi, BIOS pilini cikarmak, RAM'lerin yerini degistirmek altlarini silgi ile silmek, statik elektrigi atmak, hepsini denedim sorun anakartta mi bilmiyorum. Cozene 50 lira ateslerim.

Hocam cihazınızda klavye ve maude dahil her şeyi çıkarın. Sadece kasanın güç kablosu ve VGA kablosu kalsın, öyle deneyin. Bu arada VGA kabloyu sisteminize bir dönüştürücü yardımı ile mi takıyorsunuz?

Bende bir keresinde SSD'nin omru bitmisdi, bilgisayari baslatinca siyah ekranda takiliyordu, SSD'ni degistirince sorun cosulmusdu o yuzden yazdim.

Hocam genellikle SSD lerse böyle bir sorun olmaz, HDD kullanmıyordunuz değil mi?

Evet HDD'den SSD'ye gecmisdim.

HDD'ler bozulduğunda asla görüntü gitmez. Siyah ekranda kalır. SSD'ler bozulduğunda genellikle ekran gider ama siyah ekranda olma durumu olursa da boot disk error verir. Arkadaşta görüntü gelmediğini söylemiş, yani sorun SSD veya HDD de olamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı