Bilgisayar açılıyor ancak sinyal yok diyor

DARKNESSss

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı video izlerken aniden kapandı ve tekrar açtığımda kasa açıldı ama monitöre görüntü gelmedi, "sinyal yok" demeye başladı. Kabloları kontrol ettim, monitörü test ettim. Monitörde ve kabloda sıkıntı yok sanırım, sonra RAM'leri çıkartıp temizledim BIOS pilini cıkartıp 30 saniye bekledim yine olmadı. En son ekran kartını çıkartıp temizleyip geri taktım ama olmadı. Pes etmek üzereyim galiba anakartta sıkıntı var. Anakartın lehimine bir metal değdiğinden şüpheleniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakartın lehimine metal değmesinden görüntü aktarımı yapılmamasından emin değilim. Benim düşüncem bilgisayar bir anda kapandığında monitörün sinyal aldığı port değişmiş olabilir örneğin HDMI1 ise HDMI2 olmuş olabilir veya DisplayPort varsa onu varsayılan olarak atamış olabilir monitörün tuşlarından onu değiştirerek bütün hepsini denerseniz olacağını düşünüyorum

Direk kasa kapandı ama açmaya çalıştığında da sinyal yok demeye başladı bir de benim monitör de sıkıntı olduğunu sanmıyorum TV'ye bağlandığım da otomatik olarak DP'den HDMI'a geçti televizyondan da çıkarmadan önce DP'ye geri almıştım.

Kulaklık mouse klavyede çalışmıyor.

Son düzenleme:

Sanırım BIOS'ta bir sorun oluşmuş garantisi varsa garantiye yollatıp BIOS yükletmenizi tavsiye ederim veya BIOS için anakartta özel tuş varsa kendiniz BIOS kurmayı deneyebilirsiniz.

Sanırım BIOS'ta bir sorun oluşmuş garantisi varsa garantiye yollatıp BIOS yükletmenizi tavsiye ederim veya BIOS için anakartta özel tuş varsa kendiniz BIOS kurmayı deneyebilirsiniz.

Garantisi var Vatan Bilgisayar'dan almıştım kasayı bütün halde mı götiriyim yoksa tek anakartı mı bir de ASUS'un servisine götürmem lazım yoksa Vatan Bilgisayar'a götürsem direk onlar mı servise gönderiyor.

Vatana götür onlar kendi garantileri kapsamindaysa kendisi halleder değilse distribütör garantisine yollar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…