Çözüldü Bilgisayar aciliyor fakat bileşenlere guc gitmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PutinDrOetker

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
GSKILL 8GB Ripjaws V 3600MHz CL18
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCERIA 480GB SATA 3.0 2.5 SSD (555MB Okuma
Ekran kartı
ASUS Radeon RX 6500 XT OC DUAL 4GB GDDR6 64 Bit
Anakart
ASUS PRIME H410M-A/CSM 2933MHz
İşlemci
Intel Core i3 10100F 3.60GHz
Bilgisayarimin ekran karti ve RAM'ini cikarttim. Kasa icini fon makinesiyle, parcalari kuru peceteyle sildim. Parcalari ve kablolari tekrar takip bilgisayari calistirdim. Kasanin isiklari, kasanin fanlari, ekran kartinin isigi ve fanlari, islemci fani yani bilgisayar sorunsuz bir sekilde calismaya basladi fakat ekrana goruntu gelmiyordu. Klavye fareninde isikleri yanmiyordu. Ama anlamadigim bir sekilde kulaklık ve gamepadin isiklari yaniyordu. Bu durum sonucunda;
Anakartin kablolarini kontrol ettim hepsi takiliydi.
RAM slotunu degistirdim.
BIOS pilini cikartip 5dk sonra taktim.
Ekran kartini cikartip bir daha taktim.
Ekran kartini cikartip baska bir ekran karti taktim.
SSD'nin kablolarini sokup baska bir hard diske bagladim.
Fakat bu yaptiklarimin hiçbirinden sonuç alamadim. Tanidik bir bilgisayarci yok ki ona gotureyim. Herhangi bir bilgisayarciya sordugumda da bugün PC'yi getir yarin alirsin dediler. Ama ben bilgisayarin basina geleceklerden korktuğum icin guvenemiyorum. PC'yi İtopya'dan almistim. Mail yazdim kendilerine 3 gundur bakmaya tenezzul bile etmediler sağ olsunlar. Elim kolum bagli ne yapacagimi bilmiyorum.

Çözüm
Galiba RAM'de sıkıntı vardı arkadaşlar çünkü bir arkadaşımla RAM'leri değiştik ve bilgisayar açıldı. Şu anlık bir sorun yok.(arkadaşım benim RAM'imi taktıgında da sorun olmamış)
Ah be kardeşim. Fön makinesiyle, kuru peçeteyle bilgisayar temizlenir mi hiç? :( Bileşenleri komple ayırıp yumuşak uçlu boya fırçasıyla güzelce temizlemen lazım. Fön makinesi sağladığı ısıdan dolayı elektronik yapıya zarar verdiyse o da ayrı bir sıkıntı.

Dostum detaylı resim paylaşır mısın? Belki herhangi bir kabloyu takmayı unutmuşsundur, bir de biz bakalım.

Ah be kardeşim. Fön makinesiyle, kuru peçeteyle bilgisayar temizlenir mi hiç? :( Bileşenleri komple ayırıp yumuşak uçlu boya fırçasıyla güzelce temizlemen lazım. Fön makinesi sağladığı ısıdan dolayı elektronik yapıya zarar verdiyse o da ayrı bir sıkıntı.
Bende fön makinesiyle temizliyorum, ama ben parçaları sökmüyorum sadece hava tutuyorum, ısı ayarını kapatıyorum sadece soğuk hava üflüyor.

Dostum detaylı resim paylaşır mısın? Belki herhangi bir kabloyu takmayı unutmuşsundur, bir de biz bakalım.

Bende fön makinesiyle temizliyorum, ama ben parçaları sökmüyorum sadece hava tutuyorum, ısı ayarını kapatıyorum sadece soğuk hava üflüyor.

Bu şekilde kullanılabilir ancak efektif bir çözüm değil. Bunun yerine kaba tozu elektrik süpürgesiyle çekmek daha mantıklı. Fön makinesi yeterli kava basıncı sağlayamadığı için sadece kaba tozu alıyor. Hatta onları da slotların dibine falan ittiriyordur.

Konuya dönecek olursak,
CPU Power kablosunda sorun varsa görüntü alamazsın. (Kablonu kontrol et)

RAM slotları temiz değilse ya da RAM bellekte statik oluştuysa görüntü vermez. (RAM'leri ve slotları temizle ve en az 10 dakika sisteme takmadan beklet. Aynı şekilde anakartındaki statik enerjinin de boşalması gerekiyor. Güç vermeden bekle.)

Anakartın üzerinde VGA hariç ek bir donanım varsa geçici olarak çıkarıp test et.

Anakartın üzerinde Onboard VGA var ise Ekran kartını çıkarıp görüntüyü oradan test et.

Adım adım ilerle.

Son düzenleyen: Moderatör:
daha dün benzer sorunla karşılaşıp konu açmıştım herşey çalışıyor fakat görüntü yok işin komik yani tek rame döndüğümde ekran geldi ve kapatıp çift rame geçtim yine görüntü gitti sonra tek rame geri döndüm ve bu sefer o şekilde de görüntü gelmedi :)
usbleri sök/tek rame dön/bios pilini çıkar (takma)/ekran kartını sök tekrar tak yerine oturduğundan emin ol(varsa onboard dene) vga-hdmi ne varsa kabloyu değiştir ve psuyu kontrol etme şansın varsa başka pc de dene psu yapabiliyor ekran kartını veya anakartı besleyemeyebiliyor arıza oluştuysa (kondansatör vs patladıysa) benim sorunumun ne olduğunu çözemedim umarım seninki çözülür

daha dün benzer sorunla karşılaşıp konu açmıştım herşey çalışıyor fakat görüntü yok işin komik yani tek rame döndüğümde ekran geldi ve kapatıp çift rame geçtim yine görüntü gitti sonra tek rame geri döndüm ve bu sefer o şekilde de görüntü gelmedi :)
usbleri sök/tek rame dön/bios pilini çıkar (takma)/ekran kartını sök tekrar tak yerine oturduğundan emin ol(varsa onboard dene) vga-hdmi ne varsa kabloyu değiştir ve psuyu kontrol etme şansın varsa başka pc de dene psu yapabiliyor ekran kartını veya anakartı besleyemeyebiliyor arıza oluştuysa (kondansatör vs patladıysa) benim sorunumun ne olduğunu çözemedim umarım seninki çözülür
Genelde RAM'den yapıyor bu görüntü gelmemesi, RAM slot'a tam oturmuyor sanırım.

Genelde RAM'den yapıyor bu görüntü gelmemesi, RAM slot'a tam oturmuyor sanırım.
evet orası öyle fakat slota oturduğunu çok net bir şekilde görebildim kaldı ki uzay montaj vs bile denedim anakart şase falan mı yapıyo diye bile kontrol ettim rami anakartın içinden mi geçireyim ne yapayım :) araştırmaya devam ediyorum bakalım ne olacak

evet orası öyle fakat slota oturduğunu çok net bir şekilde görebildim kaldı ki uzay montaj vs bile denedim anakart şase falan mı yapıyo diye bile kontrol ettim rami anakartın içinden mi geçireyim ne yapayım :) araştırmaya devam ediyorum bakalım ne olacak
Evet daha önce başıma geldi, bende seninle aynı tepkiyi verdim ama, sonuç olarak sorun ram'den çıkmıştı yani 3-4 defa söküp takmıştım sonunda baktım açılıyor, ondan sonra dahada ellemedim 😁

Ah be kardeşim. Fön makinesiyle, kuru peçeteyle bilgisayar temizlenir mi hiç? :( bileşenleri komple ayırıp yumuşak uçlu boya fırçasıyla güzelce temizlemen lazım. Fön makinesi sağladığı ısıdan dolayı elektronik yapıya zarar verdiyse o da ayrı bir sıkıntı.

Fon makinesinin sicaklik ayari kapaliydi yani ne soguk ufluyordu ne de sıcak.

Fotograflar su sekilde nereyi daha detayli cekecegimi bilemedim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230116_124558.jpg
    IMG_20230116_124558.jpg
    140,8 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20230116_124545.jpg
    IMG_20230116_124545.jpg
    136,1 KB · Görüntüleme: 49

Technopat Haberler

Geri
Yukarı