Çözüldü Bilgisayar açılmadan kendisini kapatıp tekrar açıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustafa31232

Megapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. 1 haftadır bilgisayarımda oluşan bu sorundan dolayı çok canım sıkılıyor.
Bilgisayarı açıyorum kendisini kapatıyor sonra tekrar kendi kendine başlatıp bilgisayar siyah ekranda hiçbir şekilde fanları bile devreye sokamadan takılıp kalıyor. Sonrasında ben düğmesinden kapatıyorum geri açıyorum ve sorunsuz bir şekilde bilgisayar çalışıyor.
Sorun her bilgisayarı kapattığımda açılmaması değil. Kapatıp aradan 5-6 saat geçince açılmama sorunu. Bunu anlamlandıramıyorum neden oluyor olabilir?

Not: 2 kez servise verdim + Memtest86 yaptım hatta durun size tek tek olanları yazayım.

1-İlk servise verdiğimde adamlar bana "cihaz işletim sistemi sorunları mevcut" diye teşhis koyup format atmamı istediler. Attım yine düzelmedi.

2-Tekrar götürdüm servise ve sorunu direkt videoya çekip teknisyene gösterdim sonrasında da bana "cihazınıza kapsamlı bir bakalım isterseniz" dediler olur dedim ve sonuç olarak bana "bataryada sorun yok BIOS pilinde sorun yok voltaj değerleri normal şarjda ve batarya kullanımında açılıp kapanma diye belirtilen arıza gözlemlenmemiştir. Detaylı benchmark testi yapıldı donanımsal arıza tespit edilmedi SSD sağlığı %98 olarak tespit edilmiştir"

Arkadaşlar yine sorun yaşıyorum yine sorun yaşıyorum sabah erkenden üniversiteye gitmeden önce bilgisayarı açtım ve karşılaştığım manzara şu şekilde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve işin en komik kısmı bilgisayarım açılmıyor diye gittiğimde Ankara MAĞAZASINDA bilgisayarIM AÇILIYOR KAFAYI YİYORUM YA.

İşletim sistemli sorun yok yazılımsal sorun yok evde farklı prizlerde ve bataryada denememe rağmen açılmıyor ama Monster mağazasında açılıyor. İmkansız gibi gelecek ama benim artık düşündüğüm şey bilgisayarım havadan dolayı böyle yapıyor galiba? Çünkü hava soğuduktan sonra bu sorunu yaşamaya başladım.

Yardımcı olabilecek herkese ihtiyacım var. Ben bu bilgisayara 17k para verdim arkadaşlar daha 1 yıl 3 ay oldu alalı ya.

Kimsenin yardımcı olmaması...

Son düzenleme:
Çözüm
Yardimci olmayi isterdim ama bir onceki mesajimda da yazdigim gibi, "konu monster olunca hersey olabilir duruyor".
Şikayetvar sitesinden şikayet yazdım genel merkezden aradılar gelin şöyle şöyle yapalım falan diye olur dedim ve anakart değişimi yapılacak denildi

06/11/2022
Anakart değişimi yapıldı ve sorun çözüldü
islemci ile sogutucu arasindaki macun.
kurumussa saglikli isi transferi olmayacagi icin islemci ustundeki sicakligi atamiyor, bu yuzden surekli acilirken kapanma problemleri oluyor.
bu cihazda batarya problemi de olabilir.
adaptor problemi de olabilir.
kisa devre de olabilir.
--
monster notebooklarda cok sorun var aslinda. ama butceden dolayi f/p olarak tercih ediliyor.

islemci ile sogutucu arasindaki macun.
kurumussa saglikli isi transferi olmayacagi icin islemci ustundeki sicakligi atamiyor, bu yuzden surekli acilirken kapanma problemleri oluyor.
bu cihazda batarya problemi de olabilir.
adaptor problemi de olabilir.
kisa devre de olabilir.
--
monster notebooklarda cok sorun var aslinda. ama butceden dolayi f/p olarak tercih ediliyor.
Haa evet onu biliyorum ama şöyle bir şey söyleyeyim benim termal macun sıvı metal termal macun. Ayrıca bakım için 1 ay önce Monster'a vermiştim bilgisayarımı 8 ay olmuştu termal macun yenilediler temizliği yapıldı :( temiz ve taze termal macun var yani

cok ilginc sorunlar,
bazen uzaktan bukadar cozum sunabiliyoruz :)
guc dugme arizasi olabilir mi acaba. yani monster olunca konu, hersey olabilir duruyor.
Ya tabi teşekkür ederim fikir ve düşüncelerin için. Ama dediğim gibi 3 kez götürdüm ve şu anda donanımsal olarak bir inceleme altında (en azından direkt olarak teknisyen bana böyle söylemişti) bakalım ne olacak :l

28.10.2022 Bilgisayarı servisten aldım ama hala düzelmemiş

Son düzenleme:
Yardimci olmayi isterdim ama bir onceki mesajimda da yazdigim gibi, "konu monster olunca hersey olabilir duruyor".
Şikayetvar sitesinden şikayet yazdım genel merkezden aradılar gelin şöyle şöyle yapalım falan diye olur dedim ve anakart değişimi yapılacak denildi

06/11/2022
Anakart değişimi yapıldı ve sorun çözüldü

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı