Bilgisayar açılmadan resetleniyor

cekosokawaii

Hectopat
Herkese merhaba, benim bilgisayarım videoda gözüktüğü gibi şifreyi girdikten sonra yeniden başlatıyor sürekli aynısı oluyor. Bazen şifre yerine gelmeden de sürekli yeniden başlatıp başlangıç onarıma alıyor. RAM'lerin yerini değiştirdiğimde bazen açılıyor. Bazen işlemciyi söküp taktığımda açılıyor. Geçen BIOS pilini değiştirdim bir hafta sorunsuz çalıştı sonra yine aynısı oldu. Bilgisayar tamircisine götürdüm bunda bir sorun yok dedi termal macun yeniledik 1 ay sonra yine aynısını yapmaya başladı. Format attım yine düzelmedi SSD değiştim yine düzelmedi. Sorunun neden kaynaklandığını bulabilsem çözeceğim fakat bulamıyorum. Tek tek bütün parçaları test ettim hepsi çalışıyor anlamadım var mı? Bu sorunı yaşayan çözümünü bilen? Yardımcı olursanız sevinirim.

Video linki Download

i3 6100 işlemci.
DDR4 16 GB RAM.
GTX950 ekran kartı.
MSI B150M anakart.

Herkese merhaba, benim bilgisayarım videoda gözüktüğü gibi şifreyi girdikten sonra yeniden başlatıyor sürekli aynısı oluyor. Bazen şifre yerine gelmeden de sürekli yeniden başlatıp başlangıç onarıma alıyor. RAM'lerin yerini değiştirdiğimde bazen açılıyor. Bazen işlemciyi söküp taktığımda açılıyor. Geçen BIOS pilini değiştirdim bir hafta sorunsuz çalıştı sonra yine aynısı oldu. Bilgisayar tamircisine götürdüm bunda bir sorun yok dedi termal macun yeniledik 1 ay sonra yine aynısını yapmaya başladı. Format attım yine düzelmedi SSD değiştim yine düzelmedi. Sorunun neden kaynaklandığını bulabilsem çözeceğim fakat bulamıyorum. Tek tek bütün parçaları test ettim hepsi çalışıyor anlamadım var mı? Bu sorunı yaşayan çözümünü bilen? Yardımcı olursanız sevinirim.

Video linki Download

i3 6100 işlemci.
DDR4 16 GB RAM.
GTX950 ekran kartı.
MSI B150M anakart.

Anakart üzeri güç devresi (VRM, kondansatör, pinler) de sıkıntı var.

Video linki Download

i3 6100 işlemci.
DDR4 16 GB RAM.
GTX950 ekran kartı.
MSI B150M anakart.

Bu anlattığın klasik donanım sorunu gibi duruyor tamircinin sağlam demesine takılma bence anakart veya güç kaynağı gitmiş olabilir RAM'leri yer değiştirince düzelmesi geçici bir temas sorununa benziyor işlemciyi söküp takınca düzelmesi de anakartla ilgili bir sıkıntıya işaret edebilir BIOS pili değişince düzelip sonra tekrar etmesi de anakartın kararsız çalıştığını düşündürüyor format SSD değişimi yazılımsal ihtimalleri elemiş güç kaynağını da bir kontrol et derim başka bir PSU bulup deneme şansın varsa iyi olur olmazsa anakartı detaylı kontrol ettir hatta mümkünse aynı soket anakartla sistemi bir dene bakalım sorun nereden çıkacak.

Teşekkür ederim peki muadil önerebileceğiniz bir anakart var mı
Bu sistem için LGA1151 soketli anakart bakman lazım. B150, H110 ya da H170 chipsetli olanlar senin i3 6100 işlemciyle uyumlu çalışır zaten.

Türkiye’de ikinci elde en çok denk gelen modeller:

• ASUS H110M-K
  • MSI H110M PRO-VD
  • Gigabyte GA-H110M-S2H
  • MSI B150M Bazooka
  • ASUS B150M-A

H110 ve B150 chipset işini rahat görür, zaten overclock falan yapmayacaksan fazlasına gerek yok. İlanlarda alırken VRM, kondansatör gibi şeylere dikkat et, temizse sıkıntısız çalışır.

Bütçen varsa yazz daha net model de söylerim.

Bu sistem için LGA1151 soketli anakart bakman lazım. B150, H110 ya da H170 chipsetli olanlar senin i3 6100 işlemciyle uyumlu çalışır zaten.

• ASUS H110M-K
  • MSI H110M PRO-VD
  • Gigabyte GA-H110M-S2H
  • MSI B150M Bazooka
  • ASUS B150M-A

H110 ve B150 chipset işini rahat görür, zaten overclock falan yapmayacaksan fazlasına gerek yok. İlanlarda alırken VRM, kondansatör gibi şeylere dikkat et, temizse sıkıntısız çalışır.

İş için kullanıyorum bütçe sorunum yok sıfır alabilirim

• ASUS H110M-K
  • MSI H110M PRO-VD
  • Gigabyte GA-H110M-S2H
  • MSI B150M Bazooka
  • ASUS B150M-A

ASUS Ex-b365m-v Ddr4 2666 Hdmı Usb 3.1 1151 V2 - Fiyatı, Yorumları bu model uygun olur mu

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı