Bilgisayar açılmamaya başladı

ExerOfLucifer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar konudan da anlayacağınız gibi bilgisayar açılmıyor. Dün açılıyordu akşam bir geldim açtım bir 3-5 saniye zırlama sesi geldi sonra kapandı. Kasa kasayı söktüm BIOS pilini tak çıkar yaptım ramkeri değiştim işlemci fanını temizledim basıyorum, işlemci fanı 1-2 saniye dönüyor anlık sonra çalışmıyor çözemedim Allah aşkına yardım edin.

Şeyden şüpheleniyorum üçlü priz vardı babam onu kapamış bilgisayar ona takılıydı ama böyle olacak olsa daha önce olurdu kaç kere yaptık hiç sorun olmadı.

Hocam arkadaşın dediği gibi güç kaynaklı olarabilir psu nuzda ki kondansatörler patlamış olabilir veya anakartınız yanmış olabilir. Benim anakartım yanmıştı bahsettiğiniz durumun bizzat aynını yaşadım herşeyi denedim bileşenleri başka anakarttta denedim ve anakartımın yandığını öğrendim sizde şansınız varsa başka bilgisayar anakartında deneyin parçaları

Yada güç kaynağınızı başka sisteme takın aynı problem devam ediyor mu bakın

Güç kaynaklı bir problem olabilir eğer çalışıp birsüre sonra duruyorsa. Tabii bunu tam olarak tespit edemeyiz birçok nedeni olabilir. Videosunu çekebilirseniz en azından yardım edebiliriz.

Hocam videoyu nasıl yükleyebilirim buraya site de yükleme yok.

Hocam arkadaşın dediği gibi güç kaynaklı olarabilir PSU nuzda ki kondansatörler patlamış olabilir veya anakartınız yanmış olabilir. Benim anakartım yanmıştı bahsettiğiniz durumun bizzat aynısını yaşadım her şeyi denedim bileşenleri başka anakarttta denedim ve anakartımın yandığını öğrendim sizde şansınız varsa başka bilgisayar anakartında deneyin parçaları.

Ya da güç kaynağınızı başka sisteme takın aynı problem devam ediyor mu bakın.

Hocam bana bu daha önce de oldu kendi kendine düzeldi vallahi.

Son düzenleme:
Hocam YouTube'a yükleyip linkini sohbete atarsan izleriz.

Hocam buyur link
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam arkadaşın dediği gibi güç kaynaklı olarabilir PSU nuzda ki kondansatörler patlamış olabilir veya anakartınız yanmış olabilir. Benim anakartım yanmıştı bahsettiğiniz durumun bizzat aynısını yaşadım her şeyi denedim bileşenleri başka anakarttta denedim ve anakartımın yandığını öğrendim sizde şansınız varsa başka bilgisayar anakartında deneyin parçaları.

Ya da güç kaynağınızı başka sisteme takın aynı problem devam ediyor mu bakın.

Hocam video attım direkt.

Son düzenleme:
Hocam buyur link
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam video attım direkt.

Güç direkt kesiliyor. Yapabileceğimiz şuanlık birkaç şey var. Bios pilini söküp takmak, Ram slotunu değiştirmek ve ekran kartını sök-tak gibi basit şeyleri bi dene. Ben sorunun ya Anakart yada Psu kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bunları da denemeden tespit edemeyiz. Kasanın statik elektriğini de almayı dene. Ne yapsak kârdır.

Güç direkt kesiliyor. Yapabileceğimiz şu anlık birkaç şey var. BIOS pilini söküp takmak, RAM slotunu değiştirmek ve ekran kartını sök-tak gibi basit şeyleri bir dene. Ben sorunun ya anakart ya da PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bunları da denemeden tespit edemeyiz. Kasanın statik elektriğini de almayı dene. Ne yapsak kârdır.

Hepsini yaptım bir işe yaramadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı