Bilgisayar açılmayıp BIOS'a giriyor

kebups

Hectopat
Bilgisayarımı açtığım gibi BIOS'a giriyor. Bunun çözümünü bilen var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20240618_145554.jpg
    IMG_20240618_145554.jpg
    303,1 KB · Görüntüleme: 54
Bilgisayarımı açtığım gibi BIOS'a giriyor. Bunun çözümünü bilen var mı?

BIOS'tan çıkmak için F10 bas çık Windows açılır boot sırasında problem olabilir F7 ile Advanced moda girip boot kısmını atar mısın?

Yaptım ama yine biosa atıyor
o zaman açılırken bir sıkıntı vardır ya da artık yanlışlıkla windows u silmiş olabilirisin tavsiyem bilgisayardan anlayan biri varsa ona tekrar Windows ya da Linux gibi başka bir işletim sistemi kurman. Çok fazla teknik bilgi bilmiyor olabilirisiniz ama yine de bu işlemi kendiniz de yapabilirsiniz zor bir şey değil sistem kurmak, sadece gerekli olan Windows'un içine kurulmuş bir en az 8GB lık bir USB belleğe Windows dosyasını Ventoy (tavsiyem ISO yazdırırken Ventoy kullanmanız çünkü Rufus'a göre çok daha avantajlı bence basit) ile basit bir şekilde kurulumu yapabilirsiniz. İşin sizin için sıkıntılı olacağı taraf varsa önemli dosyalarınız belki kaybolabilir ve şuan bilgisayarınızı kullanamadığınız için ISO dosyasını yazdırmak eğer çevrenizde birinin bilgisayarı varsa ondan yazdırırsanız ve sonrasında bilgisayara UBS belleği takıp açıp sonra açtıktan sonra Boot seçeneklerinden USB belleği seçip kurulumu yapabilirsiniz.

O zaman açılırken bir sıkıntı vardır ya da artık yanlışlıkla Windows'u silmiş olabilirisin tavsiyem bilgisayardan anlayan biri varsa ona tekrar Windows'ya da Linux gibi başka bir işletim sistemi kurman. Çok fazla teknik bilgi bilmiyor olabilirisiniz ama yine de bu işlemi kendiniz de yapabilirsiniz zor bir şey değil sistem kurmak, sadece gerekli olan Windows'un içine kurulmuş bir en az 8 GB'lık bir USB belleğe Windows dosyasını Ventoy (tavsiyem ISO yazdırırken Ventoy kullanmanız çünkü Rufus'a göre çok daha avantajlı bence basit) ile basit bir şekilde kurulumu yapabilirsiniz. İşin sizin için sıkıntılı olacağı taraf varsa önemli dosyalarınız belki kaybolabilir ve şu an bilgisayarınızı kullanamadığınız için ISO dosyasını yazdırmak eğer çevrenizde birinin bilgisayarı varsa ondan yazdırırsanız ve sonrasında bilgisayara ubs belleği takıp açıp sonra açtıktan sonra boot seçeneklerinden USB belleği seçip kurulumu yapabilirsiniz.

Ekteki yerden sedye tıkladım bilgisayar açıldı ama her yeniden başlattığımda tekrardan BIOS'a giriyor.

Ekteki yerden sedye tıkladım bilgisayar açıldı ama her yeniden başlattığımda tekrardan BIOS'a giriyor.

SSD.

Dosya Ekleri

• IMG_20240618_155531.jpg
    IMG_20240618_155531.jpg
    105 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:

SSD.
Size tavsiyem bilgisayarı açın ve bir USB belleğe Ventoy ile Windows İSO sunu yazın ne olur ne olmaz çünkü hiç açılmayabilir. Önyükleyici de hata olabilir yapabilirseniz onu onarmaya bakın.yspamadıysanız tavsiyem dosyalarınızı yedekleyip ve sıfırdan Windows kurmanız, eğer önceden bir defa Windows key kullandıysanız ekran kartına kaydolduğu için tekrar almanız gerekmez. Tabi ki yapabiliyorsanız onarmaya çalışın videolardan falan araştın, forum yazılarına bakınız ben daha fazla laf kalabalığı yapmayayım size kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı