Bilgisayar Açılmıyor BIOS'a girmiyor

Aiden13

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Sistemde bir donma oldu daha sonra Windows hatayla karşılaştı deyip kapandı ve açıldıktan sonra Windows önyüklemiyor hatta BIOS'a bile girmiyor. Büyük ihtimal RAM kaynaklı bir problem diye düşünüyorum. Ya da BIOS yazılımının zarar görme ihtimali var mıdır? BIOS sıfırlamak için pili çıkartıp takmayı denedim bir değişiklik olmadı. Hatanın kaynağını bulamadığım için bir çözümde bulamıyorum.

Anakart: H81M Pro-VD
İşlemci: İ5-4460
RAM: Crucial Ballistix 8 GB
SSD: 120GB HyperX Fury

Sistemim bu şekilde yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Bilgisayarı açtıgım bu ekranda kalıyor ve BIOS'a girmeye çalıştıgımda yapılandırmalar yükleniyor diyor ve kalıyor.
1562882158354.jpeg
1562882229739.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD sata portunu anakarttan çıkartıp denedim, rami diğer slota takıp denedim, h81m de cmos reset yok sanırım tek reseletme pili çıkartarak onu da denedim. Elimde başka bir ram olmadığı için ramdeyse sorun başka bir ram takıp deneyemiyorum. Bios yazılımındaysa sorun usb den tekrar yüklemenin yolu varmış sanırım onu deneyebilirim ama üzerine uğraşmadan sorunun kaynağı neyse direkt o yoldan gitmek istiyorum bu ara uğraşacak ayıracak çok vaktim yok çünkü.

Son zamanda değiştirdiğiniz donanım varsa onu çıkarın. BIOS'a CMOS reset sonrası girebilmeniz lazım. Giremediyseniz, Harici ekran kartını çıkarıp O/B olarak bağlayın. RAM'ler çıkarıp temizleyip sıkıca doğru slotlara takın. PSU kablolarını doğru ve eksiksiz yerlere takılı olduğuna emin olun.
Sistemde SSD harici HDD varsa HDD çıkarın kabloları sadece sistemin kurulu olduğu disk kalsın. Bu şekilde BIOS açılabilmesi lazım. Açamıyorum diyorsan başka bilgisayarda Memtest USB bootable edip boot menüsünden sizin bilgisayarda çalıştırın test edin.

Değistirdiğim hiçbir donanım yok. PC'ye bağlı bütün harici donanımları da çıkardım. Harici ekran kartı kullanmıyorum intelin iGPU sunu kullanıyorum. Ram'i temizleyip her iki slotta da denedim ama sonuç aynı. Son dediğiniz işlemi araştırıp denerim ama şuan elimin altında başka bir bilgisayar yok, yapabildiğim zaman deneyeceğim çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı