Çözüldü Bilgisayar açılmıyor logo ekranında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

.Neo.

Kilopat
RAM
PATRIOT VIPER STEEL DDR4 8GB 3000MHx CL16
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 970 EVO PLUS
Ekran kartı
PNY GEFORCE RTX 3060
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600G
Bu sabaha kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Dün gece saat 2'ye yaklaştığında bilgisayarı kapattım ve yattım. Sabah 9'da kalktım ve bilgisayarımı açtım. Hiç olmaması gerekirken logo ekranında durdu. Biraz bekledikten sonra geçer dedim ama geçmedi. Yeniden başlattım olmadı, RAM'lerin yerini değiştirdim olmadı, RAM'leri tek tek taktım olmadı, SSD'yi çıkarıp Windows kurulu olan yedek HDD'i taktım olmadı, ekran kartını çıkarıp APU ile açmayı denedim olmadı, BIOS pilini çıkarıp taktım olmadı. Boşta duran yedek bir işlemci var fakat onu taksam da sorunun çözüleceğini pek düşünmüyorum. Dün öğlen 2 kere, dün değil önceki günün gecesi de 1 kere elektrik gitti. Belki bir alakası vardır bilemiyorum. Ne yapabilirim?

Çözüm
BIOS boot menüde Windows Boot Manager var mı?

Ben şu anki durumu soruyorum.

Windows Boot Manager var hocam.

SSD'yi çıkardım, başka bir diske Windows 10'u sıfırdan kurmak için USB belleği taktım. Kurulum ekranını bile göremiyorum. Hala daha siyah ekranda.

Sorunu çözdüm. Ümitlerim tükenmişken aklıma eski işlemcim geldi. İşlemciyle alakasız olduğuna kesindim ama yine de denemekten zarar gelmez deyip taktım. Bilgisayar açıldı, Windows'a ulaştım. SSD veya başka bir şeyle alakalı değil işlemciyle alakalıymış. Alalı 1 yıl olmadığı halde böyle bir sıkıntı vermesini anlayamadım. Garantiye göndereceğim.
Yanlış BIOS mu yüklediniz?

BIOS yazılımını FAT32 biçiminde formatlanmış bir flash belleğe atıp M-Flash ile yazdırın.

Farklı PC yoksa internet kafede yaparlar.

Ben BIOS'a girebildiğinizi bilmiyordum.

Hocam BIOS'u en son nisan ayında güncellemiştim. Tornavida sürtene kadar hiç böyle bir şey yoktu.

Kapat aç yapınca düzeldi bu arada.

Artı -1 Eksi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…