Bilgisayar açılmıyor ve anakartta DRAM ışığı yanıyor

Burak Songur

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 9-10 ay önce masaüstü bir bilgisayar topladım. Sorunsuz, sıkıntısız bu zamana kadar kullandım, fakat şu an bilgisayar açılmıyor. Başlat tuşuna basınca anakartın DRAM LED ışığı yanıyor işlemci vs. açılıyor ama görüntü gelmiyor. Sadece DRAM ışığı yanıyor ve bilgisayar o şekilde kalıyor. İnternetten biraz araştırma yaptım, RAM'lar de sıkıntı olabileceğinden RAM'ları çıkartıp tek tek çalıştırdım, bilgisayar açıldı, fakat ertesi gün yine bu şekilde yaptı. Nasıl bu sıkıntıyı çözebilirim bilmiyorum. RAM slotları çalışıyor, RAM'ler de sağlam gözüküyor. Şu anlık bilgisayar açılmıyor. Son olarak yazım hatalarım ve yanlış noktalama işareti kullanımlarım için şimdiden özür dilerim 😅😓

Hocam, RAM'ler için tek tek test yapın. Sorun olabilir. Memtest86 kullanabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durduk yeremi böyle oldu?
Statik elektrik olabilir veya RAM'leri silgiyle alt tarafını silin oksitlenme olmuş olabilir durduk yere olduysa.

Oyun oynarken bir anda bilgisayar aniden donmuştu, sonra kendini yeniden başlatmıştı bu olayı 2 kez yaşadım. Geçen gün mouse dokundum ve bilgisayar dondu, sonra hiçbir işlem yapamadım. Bu sefer mecburen enerjisini kestim, ardından Power tuşuna basınca önce işlemci fanı ile beraber tüm fanlar çalıştı. İşlemci açıldı sonra 1 saniye sonra hemen kasanın gücü tekrar gitti. Tekrar Power tuşuna basınca dram ışığı açık şekilde kasa hemen açılıyor ve öyle kalıyor maalesef.
Sistem:
İşlemci: AMD Ryzen 2700X.
Anakart: ASUS TUF Gaming X570- Plus (Wi-Fi)
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060.
RAM: G.Skill 3200 MHz 16 GB.
Depolama: Samsung M.2 SSD.

Bilgisayarı kapatıp fişten çekin. Kasanın açma-kapama tuşuna arka arkaya 6-7 kere basın. Bellekleri de çıkarıp sarı uç taraflarını silgiyle hafifçe silin. Sonrasında takıp bilgisayarı çalıştırın.

Tamam deneyeceğim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı