Bilgisayar Alım Gücündeki Azalma

Bilgisayar alım gücünde denmiyor da ona alım gücündeki azalma deniyor. Bu her şeyde var. Buna enflasyon deniyor ve enflasyonu aslında şu şekilde tanımlayabilirim: fiyatlardaki sürekli ve hissedilir artış. Satın alma gücündeki düşüşü en rahat şu şekilde görebilirsiniz yani kendiniz hesaplayarak.
Enflasyon Hesaplayıcısı
Bu enflasyon hesaplayıcı. Yani atıyorum 2007 yılında 1000 TL'lik bir ürün almak acaba şimdi ne kadarmış ve şimdi ne kadar tutuyor. Bu hesapla satın alma gücünün ne kadar düştüğünü de görebilirsiniz.
Bu arada TÜFE'nin açılımı Tüketici Fiyat Endeksi demektir.
Hani şu 2002 yılında maaşımız bu kadardı bakın şimdi bu kadar diyenler genelde enflasyonun ne olduğundan bihaber oluyorlar. Önemli olan ne kadar maaş aldığınız değil o maaşla neler alabildiğiniz oluyor. Maaşa gelen zamlarda enflasyon arttığı için geliyor ki o da zaten onu karşılamıyor.

Ayıp olmasın ama ben lise zamanında kadıköyde exa mıydi ismini hatirlamiyorum 2003 de 1 dolara ram sattigini hatirliyorum 1 dolar 1.5 liraydı ozaman ve döner ayran 1.5 liraydı hesabi siz yapın. Bu dedigim ram 2 el tabiki.ama amaa şimdi bile 2 eller havalarda uçuyor

Vallahi kardeş bak az önce bu ayki maaşım ile işlemcime sogutucu aldım gerisini sen düşün. Pc benim için lüks hanımı zar zor ikna ettim. Evde kendime zorla yer yaptım toplu şekilde almama izin vermedi 3 ayda topladım
Aylardir takip ediyorum hemen hemen her Technopat kullanicisinin özellik sistem toplamak isteyenlerin basinda olan aci bir durum. Kaygiyla takip etmeye devam ediyorum.

Şu da bir gerçek hepimiz ben de dahil herşey bu kadar pahalı olmasına rağmen nedense almaktan vazgeçmiyor en iyisi olsun diye uğraşıyoruz hatta o da yetmiyor üstüne kredi çekiyoruz. Bu da bence üzerinde durulması gereken konulardan birisidir.

Allah sabir versin ben sik sik aliyorum bilgisayar komponentleri hanim bir sey demiyor cok sükür

Bizimde böyle bilgisayar üreten markamız olsa kullanırız ama yok. Mecburen alıyoruz. Dışarıdan geliyor tabi. Kur, vergi derken fiyatı acayip yükseliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…