Bilgisayar amfi olarak nasıl kullanılır?

Gamer Craft

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba ben bas gitar almayı düşünüyorum ama amfi alacak param yok, bilgisayarımı amfiye çevirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben bas gitar almayı düşünüyorum ama amfi alacak param yok, bilgisayarımı amfiye çevirebilir miyim?
Bilgisayar amfi ye dönüşmez.
Ses kartı alacaksınız, PC de DAW + VST çalıştırıp, sesi hoparlörlerden ya da kulaklıklardan duyacaksınız.

Yani neticede amfi paranız yok ama bunun için yine bir bütçeye sahip olmanız gerekiyor.

Bilgisayarın masaüstüyse arkasındaki line in girişini kullanarak vst ile ses alabilirsin fakat bu geçici bir çözüm. Ses kalitesi çok kötü olacaktır ve dip ses olacaktır. Hatta işlemcin kötüyse çalınmayacak seviyede bile olabilir. Bunu deneyeceksen jak girişinden 3.5Mm'ye dönüştürücü almalısın.

Son düzenleme:
Amfi pluginleri veya DAW'lar kullanilarak bilgisayar amfi islevini gorebilir evet ama ses kartı almadan gitari bilgisayara takarsaniz sesi guzel alamazsiniz, hatta dip sesten gitar duyulmayabilir.
Ses kartı ve hoparlör alin keyfinize bakin.

1500'e ses kartı biraz zor ama varsa da @Single_factor bilir.
1500 e olmaz. Ama olsa da tavsiye etmem. Amfi yerine geçmesi için bu yatırımı yapacaksanız; direk amfinin kendisini alın. Her seferinde geckme ile daw ile onlarca vst ayarlarıyla bilmem ne ile neden uğraşacaksnız ki?

1500'e olmaz. Ama olsa da tavsiye etmem. Amfi yerine geçmesi için bu yatırımı yapacaksanız; direk amfinin kendisini alın. Her seferinde geckme ile DAW ile onlarca vst ayarlarıyla bilmem ne ile neden uğraşacaksnız ki?

Merhaba, iyisiniz umarım. Bu konulardaki bilginize güveniyorum. Uzun süredir bir arkadaşımla müzik yapıyoruz ve yaklaşık bir yılın ardından albümümüzü bitirdik. Demo olarak 7-8 tane şarkı yaptık fakat bu aşamadan sonra ne yapmamız gerektiği hakkında bir fikrimiz yok. Eğer siz de dilerseniz bize yardım eder misiniz? Ne yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz bu konular hakkında fikre ihtiyacımız var. Teşekkürler şimdiden.

Merhaba, iyisiniz umarım. Bu konulardaki bilginize güveniyorum. Uzun süredir bir arkadaşımla müzik yapıyoruz ve yaklaşık bir yılın ardından albümümüzü bitirdik. Demo olarak 7-8 tane şarkı yaptık fakat bu aşamadan sonra ne yapmamız gerektiği hakkında bir fikrimiz yok. Eğer siz de dilerseniz bize yardım eder misiniz? Ne yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz bu konular hakkında fikre ihtiyacımız var. Teşekkürler şimdiden.
Bunun için ayrı bir konu açsan daha iyi olur. Burda başka bir şey tartışılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı