Bilgisayar aniden kapanıyor

Constantine

Kilopat
Şu saat itibari ile 10 kez ve üzeri aniden kapanma yaşadım. Ne yapacağımı bilemedim. Memtest86 ile test yaptım sorun çıkmadı. Geçen gün gayet nizami bir şekilde kapattığım bilgisayarım akşam eve geldiğimde çalışmadı. Power'a bastığımda ekran kartım yük altında çalışıyor ama görüntü gelmiyordu. Açtım içini, RAM'leri dikkatlice söktüm yerlerini değiştirdim taktım yok. Kablolarla oynadım bir geldi tekrar aynı sorunla karşılaştım. Sonra bir şekilde bir mucize oldu ve 2 gün tekrarlamadı. Ekranda sorun olabilir mi merak ediyorum birde. Bugün yine aynı şey. Şimdi sistemi paylaşacağım Aida64 ile. CS:GO'yu yoğun şekilde oynuyorum aniden kapanıyor ilk başta monitör gidiyor, ışığı yanıp sönüyor, bazen garip seslerle de gittiği oluyor, daha sonra hiç tepki vermeden çalışıyor PC. Aldığım zamandan beri ekran kartının termal macununu değiştirmedim ama sıcaklık değerleri normal gibi boşta. Önerilerinizle bu sorunun altından kalkmayı umut ediyorum. Yardımlarınızı bekliyor, teşekkür ediyorum.

Adsız.png

Adsız1.png

Adsız2.png

Adsız3.png

Adsız4.png

Son düzenleme:
Testi yaptım 3-4 dakika sürmeden, ekran gitti, pc çalışmaya devam etti. Şuan açılmıyor. Resimdeki gibi ekran kartım yükte çalışıyor gibi görünüyor.

image.jpeg
image.jpeg

Bu arada Aida Programı'nda sistem kararlılık testi yaptım doğrudur değil mi?

Yok açılmıyor hala pc açık ekranda görüntü yok. Ekran kartı bazen yükte resetledikten sonra normale dönüyor ama hala görüntü yok.

Kablolama sıkıntıydı zaten 2 tane 8 pin kablom yoktu bende bulamadım zaten o yüzden bir şekilde bağladım acaba bu bir sorun teşkil etmiş midir?
Az önce söktüm tekrar topladım pc komple açılmadı. Sonra ekran kartı takılıyken 2 tane olan 8 pin güç kablolarını çıkarttım öyle başlattım çalıştığını görünce hemen kapattım 2 saniye bile sürmedi bir koku geldi ekran kartından da slotundan da hemen çıkardım, şuan koku yok.t

Windows 10 Pro kullanıyorum.

Farklı bir kablo kombinasyonu yaptım, şuan bilgisayar PowerPoint tuşuna basınca tepki vermiyor. Herşeyi kontrol ettim sorun görünmüyor ama açılmıyor.

Bütün bilgisayarı benzin döküp yaktım, ilgi ve alakanıza teşekkürler technopat ailesi. Hoşçakalın.

Kablolama sıkıntıydı zaten 2 tane 8 pin kablom yoktu bende bulamadım zaten o yüzden bir şekilde bağladım acaba bu bir sorun teşkil etmiş midir?
Az önce söktüm tekrar topladım pc komple açılmadı. Sonra ekran kartı takılıyken 2 tane olan 8 pin güç kablolarını çıkarttım öyle başlattım çalıştığını görünce hemen kapattım 2 saniye bile sürmedi bir koku geldi ekran kartından da slotundan da hemen çıkardım, şuan koku yok.t

Farklı bir kablo kombinasyonu yaptım, şuan bilgisayar PowerPoint tuşuna basınca tepki vermiyor. Herşeyi kontrol ettim sorun görünmüyor ama açılmıyor.

Bütün bilgisayarı benzin döküp yaktım, ilgi ve alakanıza teşekkürler technopat ailesi. Hoşçakalın.
ahahahahaah :D

Kardeş bura forum değil zaten teknoloji dışında sevgili gibi başka bi konu açılsaydı çoktan 100 cevap almıştı zaten :D Forumdaki üyelerin yüzde 85 i bilgisayar hakkında hiç bişey bilmiyor yardım amaçlı değil cevap yazayım beğeni alayım sohbet edeyim amacı ile üye oluyorlar :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı