Üzerinden uzun zaman geçmiş olsada bilgi bilgidir.Bir sen önce bende aynı sorunla karşılaştım.Bilgisayarım(Toshiba Laptop Win10 Pro) durup dururken aniden kapanmaya başladı.Forumda yukarıda söylenilenlerin hepsini yaptım.Elektronikten anladığımdan çok uğraştım,ama olmadı.En son güç adaptörünü değiştirdim,düzelmişti.Ta ki evelsi güne kadar.Yine tam çalışmamın ortasında kapanmalar başladı.Bu zamanlı zamansız olmaya başladı.Adaptördendir dedim yine değiştirdim ama bu sefer düzelmedi. Macun,fan bakımı,temizlik,hard disk değişimi(yedek hard diskimi taktım),usb portları kontrolü,tüm leğim bölgeleri,leğim yolları kontrolü,jack giriş kontrolü,soketlerin,ramların kontrolü.Voltaj,direnç değerleri kontrolü.Tüm elemanların tek tek mikroskopla kontrolü.Bilgisayarı topla.Yine düzelmedi.Bios kontrolü.Şak bilgisayar kapanıyor.Bazen açılırken bazen açıldıktan çok sonra.Yine bilgisayarı parçaladım.Kapanmanın sebebi ne olabilir.Bilgisayara gelen voltajın kesilmesi.Her şeyi denedim.Bir tek CMOS pili kalmıştı.Çok küçük bir ihtimal gibi görünüyordu.Onu da sökeyim bari dedim.Söktüm voltaj değeri doğru (3V).Tekrar yerine leğimledim.Sökmemle takmam arası,bekleme vs. yarım saat.Bilgisayarı moralim bozuk bir halde topladım ve çalıştırdım.Siyah bios bilgi ekranıyla açıldı en altta F2 tuşuna basın mesajı geldi.F2 Bios ekranını açtı.Ana ekranda varsayılan değerlere döndür F9, kaydet ve çık F10, Enter bilgisayar açıldı.Dün ve bu gün sürekli açık.Hiç bir kapanma olmadı.Yapmadığım işlem,oyun kalmadı,çalışmalarıma şu anada devam ediyorum.Pilin sökülüp takılması,bekleme, resetlemeye vesile oldu tahmin ediyorum.Olmaz demeyin.En küçük ihtimali göz ardı etmeyin.Pilin bedeli,en iyisi 10 TL.Daha sonra alıp değiştireceğim.Ama şimdilik stabil.Umarım birinin işine yarar.Düzgün bir bilgisayar 5 bin,6 bin TL. Günahtır milli servet.Vergisi harici her kuruşu dışarıya gidiyor.Birimize faydalı olsun yeter.İyi çalışmalar.