Bilgisayar aniden kilitlenip donakalıyor

x_Mello_x

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Oyun oynarken bazen ara sırada bilgisayar kilitleniyor, donakalıyor. Bu genellikle oyunlarda oluyor. Aniden direkt olarak kilitleniyor ve donakalıyor. Mecburen bilgisayarın düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum ve cidden bu çok can sıkıcı olmaya başladı. Bu sorundan ötürü oyunları oynayamaz oldum, birileri yardımcı olup ve sorunun kaynağını bilen varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim. ( not: Bu önceden yapmıyordu bu son zamanlarda yapmaya başladı )

Sistem özelliklerim:

Anakart: MSI B450M-A Pro Max.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600.
Ekran kartı: XFX AMD Radeon RX 5500 XT THICC II Pro 4 GB GDDR6 128bit DX12 Gaming.
RAM: 16 GB DDR4 CL16 3000MHz.
Kasa: Gamepower mythril 1x120mm ARGB fan ARGB LED bar temperli cam Gaming ATX RGB.
Güç kaynağı ( PSU ) Gamepower GP-500 apfc 14cm 80+ Bronze 500W Power Supply.
SSD: Toshiba Kioxia Exceria lTC10Z240GG8 240GB 555/540MB/s 2.5" SATA3 SSD.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro.

Sorunun cevabı, sistemde saklı. Power kötü, değiştirmeye bak.

Sorun ondan mı kaynaklı diyorsun? Emin misin çünkü az çok biliyorsun birçok ürünler pahalaştı yani şu an başkasıyla değiştirmek biraz zahmetli iş olacak yani eminseniz ona göre durumu değerlendireceğim.

Farklı bir PSU ile deneme şansın var mı?
Maalesef yok

Amazon'dan al dene baktın hala aynı sorun devam ediyor iade edersin. Sorun çözülürse kalır.

Test yapınız.

Sorununu devam etmesi durumunda sürücüyü kaldırıp tekrar kurunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…