Bilgisayar Arada Donuyor

BerkayKahveci

Centipat
Yer
Karabük/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Evet sorunun kulaklığımdan olduğunu zannediyordum. Öyle olabilir ancak sorunum çok genel olduğu için sadece PC'min donduğunu biliyorum. Buna mesaj atarsanız ayrıntı verebilirim ancak nereden vereceğimi de bilmiyorum. Fan sesi geliyor donma olduktan sonra donduğu anda fanlar hızlanıyor. Tek çözüm ise tuştan kapatmak hard reset atmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sorunun kulaklığımdan olduğunu zannediyordum. Öyle olabilir ancak sorunum çok genel olduğu için sadece PC'min donduğunu biliyorum. Buna mesaj atarsanız ayrıntı verebilirim ancak nereden vereceğimi de bilmiyorum. Fan sesi geliyor donma olduktan sonra donduğu anda fanlar hızlanıyor. Tek çözüm ise tuştan kapatmak hard reset atmak.
Antivirüs ile tarayın ve bilgisayar bakımını yapıyor musunuz ?

Sistem özellikleriniz nedir? Güç kaynağınız kaç watt? Güç kaynağınız 12V kanalından kaç A veriyor? (Güç kaynağının üzerindeki etikette yazar.) Durup dururken mı yoksa oyun oynarken mi oluyor? Kulaklığı bilgisayardan çıkarınca sorun devam ediyor mu? İşlemci sıcaklığınız boşta ve yükte iken ne durumda? Hocam sadece bilgisayarım donuyor derseniz yardımcı olamayız ki.

İşlemci sıcaklığı kaç derece buna bakabilir'misiniz ? Bunu ölçmek için bir aracınız yok ise elinizi koyun ve yanıyorsa eliniz sıkıntının işlemci soğutmasında olabileceğini söyleyebiliriz.

İşlemci sıcaklığı kaç derece buna bakabilir'misiniz ? Bunu ölçmek için bir aracınız yok ise elinizi koyun ve yanıyorsa eliniz sıkıntının işlemci soğutmasında olabileceğini söyleyebiliriz.
Bunu ölçmek için bir araca gerek yok ki. Aida64 programı ile bakılabilir.

Antivirüs ile tarayın ve bilgisayar bakımını yapıyor musunuz?

Taramalarim her hafta yapılır Premium trend micro ile bakım derken alalı 6 ay oldu hiçbir şey yapmadım bilgisayara bakımını yapacaktım ama corona malum dışarı bile çıkamıyoruz.
İşlemci sıcaklığı kaç derece buna bakabilir'misiniz? Bunu ölçmek için bir aracınız yok ise elinizi koyun ve yanıyorsa eliniz sıkıntının işlemci soğutmasında olabileceğini söyleyebiliriz.

Elim yanmıyor ılık aslında işlemcim AMD Ryzen 5 2600X soğutucusu da yanında gelen.

Sistem özellikleriniz nedir? Güç kaynağınız kaç watt? Güç kaynağınız 12V kanalından kaç A veriyor? (Güç kaynağının üzerindeki etikette yazar.) Durup dururken mı yoksa oyun oynarken mi oluyor? Kulaklığı bilgisayardan çıkarınca sorun devam ediyor mu? İşlemci sıcaklığınız boşta ve yükte iken ne durumda? Hocam sadece bilgisayarım donuyor derseniz yardımcı olamayız ki.
İyi akşamlar PSU tablosunu atıyorum
PSU'nuz kaç Watt?

500W Aerocool 80+ cyclon sertifikalı.

Dosya Ekleri

• 485232-a18e515dd44dff644017c85a812fb432.jpg
    485232-a18e515dd44dff644017c85a812fb432.jpg
    1,7 KB · Görüntüleme: 50
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı