Bilgisayar bağımlılığından nasıl kurtulabilirim?

Kingdragon01

Centipat
Makaleler
1
Günde aralıksız 15-16 saat arası günüm PC başında geçiyor ve uyku düzenimde yok.
PC'den her kalktığım zaman ya boynum ya da belim ağrıyor bu ağrılar yüzünden bazen yatamıyorum bile.
Bu bilgisayarda oyun bağımlılığını nasıl bırakabilir veya azaltabilirim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Klasik cevaplar vermeyeceğim. Hayal ettiğiniz ve yaşamak istediğiniz hayatı, dışarıdaki hayata adapte etmeye çalışın.

Öncelikle bir büyüğün varsa veya başka biri onlardan bilgisayarını kaldırmasını söyle. Çok bağımlılık yapan oyunları kaldırabilir veya oynama süreni azaltabilirsin.

Kitap okuyabilirsin, fazla severmisin bilmiyorum fakat Karantina, Kar tanesi gibi kitaplar yeni nesil için çok uygun kitaplar ben şahsen okuyorum.

Kendini uykuya ver, ne olursa olsun kendine örnek olarak saat 10'da yatmayı planla. Uykun olmasa bile yinede çalışmaya devam et.

Bir aktivite yapabilirsin, örnek veriyorum.. Bir yüzme havuzuna kaydolup orada yüzebilirsin, gün boyunca enerjini alır. Spora başlayabilirsin.

Gezebilirsin, sinemaya gidebilirsin. Arkadaşlarınla gez, hiç olmassa ailen ile birlikte tatile veya köy varsa köye git. Orda genelde çok internet olmaz.

Kısacası bilgisayar hariç herşeyi yapabilirsin..

Günde aralıksız 15-16 saat arası günüm PC başında geçiyor ve uyku düzenimde yok.
PC'den her kalktığım zaman ya boynum ya da belim ağrıyor bu ağrılar yüzünden bazen yatamıyorum bile.
Bu bilgisayarda oyun bağımlılığını nasıl bırakabilir veya azaltabilirim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bir büyüğünuz yok mu sizi uyaracak? Günde 15-26 saat bakmak demek bacaklarınızın hareketsiz kalmasına, kangren dahi olabileceğinize işarettir. Sagliginiz için günde 3-4 saatten fazla kullanmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı