Rehber bilgisayar bakımı

Makaleler
3
Merhabalar, sizlere her zamanki gibi kısa bir rehber hazırlamak istedim. Umarım işinize yarar.

Biliyorsunuz ki bilgisayarlar da aynı arabalar gibi bakıma ihtiyaç duyar ve sizlerinde bu bakımları yapmanız bilgisayarınızın performansını yüksek tutacaktır. Hadi gelin bakım adımlarını öğrenelim.

1. adım: Kasa içi temizlik, fan ve soğutma bloğu temizliği
Bildiğiniz gibi bilgisayarların en kirli yerleri kasa içleri, fan filtreleri, fanlar ve soğutma bloklarıdır. İlk temizlik işlemlerine buradan başlayarak ferah bir ortam yaşatın. Siz kirli bir ortamda nasıl çalışmak istemezseniz donanımlar da bu şekildedir. 😀 Aşağıdaki video ile daha fazla detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2. adım: Termal macun değişimi

CPU ile fan, GPU ile soğutma bloğu arasında bulunan ve bu araları doldurarak soğutma işlenin daha verimli olmasını sağlayan şeye termal macun denir. Bu termal macun bir süre sonra diğer parçalar gibi yıpranmaya ve verimliliğini düşürmeye başlar. Termal macun yenilemesi yaparak bilgisayarınızın gücünü koruyun.

Rehber video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Rehber video:

3. adım: Windows bakımı

Sadece fiziksel donanımlar değil Windows gibi yazılımlar da bakımlara ihtiyaç duymaktadır. Bunun sebepleri ise başlıca " dosya birikmesi, virüs," diyebiliriz. Bunun önüne geçmek için ara ara Windows'u sıfırlayabilirsiniz.

3.1 adım: Disk temizleme.

Not:
bu adımı düzenli olarak yapmanız sağlıklı olacaktır.
Diskinizde biriken ve depolamayı işgal eden verileri düzenli olarak silebilirsiniz. Aşağıdaki işlemleri izleyerek basitçe yapabilirsiniz.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Screenshot_2.png

Screenshot_4.png

Son olarak bu adımda da silmek istediğiniz dosyaları seçin.

Umarım bu adımlar işinize yarar.😀

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, sizlere her zamanki gibi kısa bir rehber hazırlamak istedim. Umarım işinize yarar.

Biliyorsunuz ki bilgisayarlar da aynı arabalar gibi bakıma ihtiyaç duyar ve sizlerinde bu bakımları yapmanız bilgisayarınızın performansını yüksek tutacaktır. Hadi gelin bakım adımlarını öğrenelim.

1. adım: Kasa içi temizlik, fan ve soğutma bloğu temizliği
Bildiğiniz gibi bilgisayarların en kirli yerleri kasa içleri, fan filtreleri, fanlar ve soğutma bloklarıdır. İlk temizlik işlemlerine buradan başlayarak ferah bir ortam yaşatın. Siz kirli bir ortamda nasıl çalışmak istemezseniz donanımlar da bu şekildedir. 😀 Aşağıdaki video ile daha fazla detaylı bilgi alabilirsiniz.

2. adım: Termal macun değişimi

CPU ile fan, GPU ile soğutma bloğu arasında bulunan ve bu araları doldurarak soğutma işlenin daha verimli olmasını sağlayan şeye termal macun denir. Bu termal macun bir süre sonra diğer parçalar gibi yıpranmaya ve verimliliğini düşürmeye başlar. Termal macun yenilemesi yaparak bilgisayarınızın gücünü koruyun.

Rehber video:

Rehber video:

3. adım: Windows bakımı

Sadece fiziksel donanımlar değil Windows gibi yazılımlar da bakımlara ihtiyaç duymaktadır. Bunun sebepleri ise başlıca " dosya birikmesi, virüs," diyebiliriz. Bunun önüne geçmek için ara ara Windows'u sıfırlayabilirsiniz.

3.1 adım: Disk temizleme.

Not:
bu adımı düzenli olarak yapmanız sağlıklı olacaktır.
Diskinizde biriken ve depolamayı işgal eden verileri düzenli olarak silebilirsiniz. Aşağıdaki işlemleri izleyerek basitçe yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 590346

Eki Görüntüle 590347

Eki Görüntüle 590348

Eki Görüntüle 590347

Eki Görüntüle 590349

Son olarak bu adımda da silmek istediğiniz dosyaları seçin.

Umarım bu adımlar işinize yarar.😀

Ellerinize sağlık güzel konu, bilgisi olmayanlar için harika :).
En azından IObit içermiyor :D.
IObit programlarına hayır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı