Bilgisayar başında oturmaktan karıncalanma

346003

Centipat
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
127
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Merhaba, pandemi dolayısıyla şu son 3 aydır evden çok çıkmadım dışarıya neredeyse hiç. Yazılım öğrencisi olduğumdan sürekli bilgisayar başında kalıyordum. En son geçen gün dışarıya çıktığımda garip bir şey ile karşılaştım. Yürürken heyecanlanırken ya da bir iş yaparken genel olarak vücudum da karıncalanma ve kaşınma oluyor. 5-10 dakika sürüp geçiyor kendi kendine. Eğer kaşımaya başlarsam da 2 - 3 dakika içerisinde hemen kayboluyor. Bende artık yürüyüşler yapmaya bilgisayarda durduğum her 2 saatte bir kalkıp hareket egzersiz yapmaya başladım. Sorun azaldı fakat hâlâ geçmeyince norolojiye gittim testler yaptı denge vb. bir şeyin yok hareket etmeye devam et evde kalma bilgisayar başında çok durma durmak zorundaysan da dinlen dedi fakat, merak ettim acaba bu pandemi dolayısıyla ya da uzun süre bilgisayarda oturup benim gibi sorunları olan var mı?
 
Benim koltuğum aşırı berbat olduğundan dolayı 15 dakikada bir sağım solum ağrıyor, acımaya başlıyor. Mecburi olarak kalkıyorum. Siz de 1 saatte bir kalkıp, dolanın bence de.
 
Saatte bir olsa bile ayağı kalkıp hareket edin.

Artık öyle yapıyorum ya zaten yoksa olacak gibi değil fare kullanmaktan sanırım sağ elim uyuşuyor ufak bir iş yaparken bile örneğin sabun ile el yıkarken. 2 gün sürüp geçiyor sonra diyorum tam aha düzeldim, aradan 2 hafta geçiyor gene başa sarıyorum.

Benim koltuğum aşırı berbat olduğundan dolayı 15 dakikada bir sağım solum ağrıyor, acımaya başlıyor. Mecburi olarak kalkıyorum. Siz de 1 saatte bir kalkıp, dolanın bence de.

Aynen ya hareketsiz kalmak meğerse ne kadar tehlikeliymiş bacak damarları vb. için gerçekten. Artık hareket ediyorum her 1 - 2 saatte bir. Düzelirim umarım hızlıca ya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı