Bilgisayar Başındayken Kısa Sürede Boyun Ağrısı

Haktan Öztürk

Centipat
Yeni bilgisayar topladım yaklaşık bir hafta kadar önce ama garip bir problemim var. 15-20 dakika kadar oturduktan sonra boynumun sol tarafında bir ağrı başlıyor ve bilgisayar kullanmak işkence haline geliyor. Hiçbir oyundan zevk alamıyorum. Olabilecek her pozisyonu denedim ama değişmedi. Bundan önce 7 yıl laptop kullandım fakat hiç böyle bir problemim yoktu. Hatta laptopu kullandığım sandalye ile kullanıyorum. Yardıma ihtiyacım var, yoksa çok tatsız bir deneyimim olacak.

Bende de oluyor. Ağriyor omuzum.. Neden bilmiyorum biri aydınlatsa bizi güzel olurdu.

Eğer monitörlerinizde Flicker-Free yoksa yani monitörünüz gözle görülmeyen şekilde ekranı titriyorsa beyniniz bunu algılıyor ve baş ağrısı, boyun ağrısı veya gözde yanma yapabiliyor. Ben eski monitörümdeyken çok başım ağrırdı ve monitör değiştiğimden beri sorun yok. Bir de Low Blue Light teknolojisi var tabii ekstra olarak o da işe yarıyor ama o sadece gözü yormamaya yarıyor. Ağrı veya başka bir şey yapmıyor. Tek diyeceğim şey monitörden olacağıdır.

Aynı monitörü kardeşim de kullanıyor fakat onda gram sıkıntı yok. Niye oluyor anlamıyorum.

Malesef bende de başladı boyun düzleşmesine dikkat edin boyun hareketleri yap arada..

Bir ortopedi doktoruna gitmekte fayda var. Bilgisayar karşısındaki oturuş bel, boyun sağlığını etkiler. Omurga rahatsızlıkları ve boyun-omuz ağrılarını tetikler.

Hocam monitörü yukarıda tutun sıkıntı kalmıyor bende de aynı sorun vardı.

Boynunuzu düz tutun. Arkanıza yaslanarak oynayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…