Bilgisayar ''Başlangıç uygulamaları Windows tarafından bulunamıyor'' hatası veriyor

blazze_xx

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4060ti-8GB, amd 7 9700x, 32GB, MSI B650 Wİ-Fİ, 13TB
1 hafta önce yaptığım Windows güncellemesiyle birlikte Microsoft Store üzerinden yüklediğim bazı programlar bozuldu ve bu şekilde bir hata veriyor. Biraz araştırdım fakat çözüm bulamadım. TranslucentTB programı sil yükle yaptım düzelmedi fakat lively wallpaper programını da silmek ve tekrar yüklemek için denemek istedim ve Microsoft Store da sil değil sadece yükle yazıyordu ve artık 2 tane aynı programdan oldu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-09 224104.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-09 224104.png
    343,3 KB · Görüntüleme: 33
1 hafta önce yaptığım Windows güncellemesiyle birlikte Microsoft Store üzerinden yüklediğim bazı programlar bozuldu ve bu şekilde bir hata veriyor. Biraz araştırdım fakat çözüm bulamadım. TranslucentTB programı sil yükle yaptım düzelmedi fakat lively wallpaper programını da silmek ve tekrar yüklemek için denemek istedim ve Microsoft Store da sil değil sadece yükle yazıyordu ve artık 2 tane aynı programdan oldu.

Bir yazılımcı olarak söylüyorum, Windows 11 pişmanlık.

Çözüm yöntemleri ise:

güncelleme sonrası yaşanan bir hata olabilir, öncelikle microsoft store'u sıfırlamak için cmd yazıp yönetici olarak aç ve ardından wsreset.exe komutunu yazıp enter'a bas. bu store ile ilgili problemleri çözebilir. lively wallpaper'i tamamen kaldırmak için ayarlardan uygulamalar kısmına girip oradan silmeyi dene, eğer silinmiyorsa powershell üzerinden şunu yaz: Get-AppxPackage LivelyWallpaper | Remove-AppxPackage sonra tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. bir de windows güncellemesini geri almak da bir seçenek, "güncelleme geçmişini görüntüle" kısmına gidip eski bir güncellemeyi geri alabilirsin.

ben de sorunlardan bıktım artık bilgisayarı formatlayasım var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı