Bilgisayar undervoltage ayarlarımı sildi. Şu an normal elle OC yapmaya çalıştığımda 4 GHz ratio vermeme rağmen gidip kendi kendine 4.2 OC yapıyor. Normal bir temizlik yapayım dedim. Bilgisayarı açtım ve hep yaptığım fan temizleme işlemini gerçekleştirdim. Çok hafif CPU fanlarını sildim. Aşırı hafif RAM dokundum. Acaba RAM dokunduğum için mi böyle bir hata yaptı. Bilgisayarı temizledikten sonra ilk açılışta kendini 3 kere yeniden başlattı. Bu neden olmuş olabilir? Bu hatanın tekrarlanmaması için ne yapmam lazım? BIOS ayarlarından sadece RAM'leri bile 2933MHz yapmaya çalışsam kendini iki kere yeniden başlatıyor ve ayarlarını değiştiriyor. Bir keresinde OC yaptığımda da fark etmemişim kendi kendine 5GHz OC yapmış. Onun yüzünden bilgisayarı yeniden kurmam gerekti. Ben sanıyorum Windows Update hatasından öyle yaptı. Bilgisayarımda önemli dosyalar ve yüksek boyutlu oyunlar var lütfen yardımcı olabilir misiniz? Şu an bilgisayar açıldı ve çalışıyor. Ama tüm BIOS ayarlarını default moda aldım ve anca ondan sonra açıldı.
O kırmızı nokta bilgisayar yeniden başlatılırken DRAM'de yanıyordu.
Şu an bilgisayar Max 4.5GHz oluyor. Bir zararı olur mu? Neden böyle bir OC yapıyor anlayamadım. Hatta Chrome kullanıyorken yapıyor bunu.
@Jang Geum'un Danji Yemeği
@Emir M. Yardımcı olma şansınız var mı?
@Murat5038
Şimdi de 16GB olan RAM sadece 8GB gösteriyor.
Şimdi RAM'lerin yerlerini değiştirdiğimde sorunu çözdüm artık 16 GB RAM olarak görülüyor ama öncesinde RAM'leri sadece tak çıkar yaptığımda DRAM ışığı yandı ve görüntü gelmedi. Slotlarını değiştirdiğimde CPU VGA RAM ışığı yandı söndü yandı söndü Boot ekranı yandı söndü. Bu arada BIOS pilini çıkartıp takmıştım.
XMP ile RAM'leri 2933MHz yapabildim. Şu an sorunsuz çalışıyorlar. Tek sorun HWMonitor'de CPU Max 4.8GHz oluyor.
@Emre C bu konu hakkında bilginiz var mı? Çok acil yardıma ihtiyacım var. Bunlar bilgisayara zarar verir mi?
@Tolga Samet
@Jang Geum'un Danji Yemeği çevrimiçi olduğunu yeni gördüm. Bir bakma şansın var mı?
@Lemi Galip
@Recep Baltaş
O kırmızı nokta bilgisayar yeniden başlatılırken DRAM'de yanıyordu.
Şu an bilgisayar Max 4.5GHz oluyor. Bir zararı olur mu? Neden böyle bir OC yapıyor anlayamadım. Hatta Chrome kullanıyorken yapıyor bunu.
@Jang Geum'un Danji Yemeği
@Emir M. Yardımcı olma şansınız var mı?
@Murat5038
Şimdi de 16GB olan RAM sadece 8GB gösteriyor.
Şimdi RAM'lerin yerlerini değiştirdiğimde sorunu çözdüm artık 16 GB RAM olarak görülüyor ama öncesinde RAM'leri sadece tak çıkar yaptığımda DRAM ışığı yandı ve görüntü gelmedi. Slotlarını değiştirdiğimde CPU VGA RAM ışığı yandı söndü yandı söndü Boot ekranı yandı söndü. Bu arada BIOS pilini çıkartıp takmıştım.
XMP ile RAM'leri 2933MHz yapabildim. Şu an sorunsuz çalışıyorlar. Tek sorun HWMonitor'de CPU Max 4.8GHz oluyor.
@Emre C bu konu hakkında bilginiz var mı? Çok acil yardıma ihtiyacım var. Bunlar bilgisayara zarar verir mi?
@Tolga Samet
@Jang Geum'un Danji Yemeği çevrimiçi olduğunu yeni gördüm. Bir bakma şansın var mı?
@Lemi Galip
@Recep Baltaş
Dosya Ekleri
Son düzenleme: