Bilgisayar bazen mavi ekran veriyor, bazen boot ekranına atıyor

anilozdem33

Centipat
RAM
XPG 2x8 16 GB 3200 mHZ RAM
SSD veya HDD modeli
James Donkey 480 GB SSD
Ekran kartı
RX 5600XT 6GB
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen R5 3600x
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir anlam veremediğim sorunlar çıktı bilgisayarımda sorunu bulabilecek bir kişi çıkar umarım.
Öncelikle bundan 1 hafta öncesi bilgisayarımı biraz yükseltmek istedim RAM 8 GB idi 16 yaptım ve ekran kartımı değiştirdim. RAM almadan önce bilgisayarım açılıyordu görüntü gelmiyordu başta ekran kartı sandım ama RAM'i diğer sokete takınca problem düzeldi. Biraz geçtikten sonra bir tane 8 GB RAM aldım 2. el ilk taktığımda açılmadı vs biraz yer değiştirdikten sonra düzeldi fakat ilk bir iki kere mavi ekran verdi sonra düzeldi. Ardından yeni ekran kartı aldım öncekini temiz şekilde kaldırıp yenisini kurdum ( Önceki RX 550 yeni taktığım RX 5600 XT ve yenisini 2. el aldım ). Bilgisayarım açıldı sonrasında boot ekranına atmaya başladı beni fakat bir iki kere kapatıp açınca düzelmeye başladı. İçime sinmedi format attım Windows 11 aynı sorunları gördüm, bir daha attım Windows 10 yine aynı sorunlar. Açılırken bazen anakart ekranına gelince klavye ve mouse elektrik gelmiyor (eğer elektrik gelirse açılıyor normal şekilde) bir süre bekliyorum yaklaşık 4-5 dakika sonra mavi ekran veriyor kapatıp açınca düzeliyor. Bazen açılırken 2 3 kere boot ekranına atıyor bazen de oyun içerisinde kendiliğinden oyun kapanıyor. Sorun nedir bir türlü çözemedim bütün bilgileri aşağıya yazıp mavi ekran hatasının ekran resmini de bırakacağım ve BIOS falan hepsini güncel tutuyorum. Konuyu biraz karmaşık anlattım ama umarım anlamışsındır. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-09-30 at 12.01.50.jpeg
    WhatsApp Image 2023-09-30 at 12.01.50.jpeg
    107,2 KB · Görüntüleme: 58
BIOS'u sıfırlayın.
HDTune ile SSD sağlığını kontrol edin.
Windows'u orijinal dokunulmamış ISO'dan kurun.
XMP açıksa kapatın.
Memtest86 testi yapın. Ekran kartı için de Furmark testi (30dk) yapın.

RAM'lerin ikisi de aynı frekans, gecikme ve voltaj değerlerine sahip mi?
Bütçeniz de varsa SSD'yi değiştirin, James Donkey güvenilmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı