Bilgisayar beyine zarar verir mi?

Beyni ve gözleri yorar. Gözleri bozmaz ama yorar. Beyni özellikle yorar.

Bağımlılık oluşmadığı sürece bence sorun olmaz, hatta ilk İngilizcemi Sims'ten öğrenmiştim basit fiileri falan.

Sizi anlıyorum ve dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Bilgisayarın vücuda hiçbir getirisi yok ve normaldeki sosyalleşmeyi getiremeyeceğini de biliyorum. ( Uzun uzun yazacaktım ama aklıma bir şey gelmiyor . )

Gözlerini ağrıtır, kendini kaptırırsan belini omuzlarını boynunun ağrımasına sebep olur (şuan bende ki gibi). Bir süre sonra başın ağrır. Vücuda etkisi vardır, göz altların da değişim olur. Gözünü kör etmez ama bir süre ağrıtır. Daha birçok zararını sayabiliriz ama kişiden kişiye değişir. Gününün geri kalanını nasıl kullandığına bağlı. Ama yine de 6 saat çok. Onu yavaş yavaş azaltmalısın bence (bunu söyleyen en az 12 saat bilgisayar başında sürekli).

Benim asla gözüm yada başka bir yerim ağrımadı. Ama sırtım cidden ağrıdı evet. Bünyeden bünyeye değişiyor. Kesin bir şey söyleyemeyiz. Belki 6 saat oturmanın bu arkadaşın vücuduna öyle önemsenecek bir etkisi yoktur.(bunu söyleyen bilgisayar başında en az 12 saat )

Tabi ki bünyeye bağlı. Hatta yediklerine bile bağlı. Sonra iştahına, hatta çok uzun süre bilgisayar başında olursan gerçek hayata döndükten sonra ( yani bilgisayar başından kalktıktan sonra) bir süre başın döner ve bir süre aptal gibi etrafa bakarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…