Bilgisayar beyine zarar verir mi?

@70659 Gülümsetti bu söz. Biligisayarda fazla oturursanız çocuğunuz sakat doğar lafı akla mantığa ters ve bu konuya nasıl geçtik enteresan
Bilgisayarların nükleer santral gibi radyasyon yaydığını söyleyenlere söyledim o lafı herşeyin faturasını bilgisayar'a kesiyorlar. Kafa ayarı'nın Türkiye'deki ilk intarnet kafeler bölümünü izlerseniz daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Peki kulaklıklar beyine zarar veriyor mu?
Bakkal diye tabir ettiğimiz yerlerden alıyorsanız hiçbirşey dinlemeseniz bile başınızı ağrıtıyor. Almışken kaliteli birşey alın G930 gibi veya daha alt modelleri fakat 2 sinin'de ortak noktası herşeyin fazlası zarar.

İşte bunu 10 yaşındaki biri yapınca hiç de eğlenceli olmuyor, ondan bahsediyorum size. Neyse tartışmaya gerek yok.

Akıllı telefon ve 3G gibi şeylerde radyasyon yayıyor ozaman teknolojiyi hiç kullanmayalım Şu bir gerçekki ihtiyacından fazla bilgisayarda oturmak zaman kaybından başka birşey değildir. Oyunlar bir süre sonra can sıkar internette sörf acayip bayar kendi kendine strese girersin psikolojin gerçek ve sanal arasında kalır. Herşeyi tadında bırakmak lazım.

Kardeş ona bakılırsa yeni telefonlara da "akıllı telefon" deniyor fakat mühendisler buna her zaman isyan ediyor öyle bir şey yok diye.
Şu kelime zaten yeter, canlı makine, cansız makine. Bilgisayar canlı mı? Hayır. Telefon canlı mı? Hayır.
Zaten Sosyal Medya kelimesi de bana saçma geliyor.

Korkarım ki bir gün teknoloji, insan iletişiminin ve yakınlaşmasının önüne geçecek ve aptal bir nesil ortaya çıkacak.

Albert Einstein.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…