Çözüldü Bilgisayar bileşenlerimin BIOS güncellemesini nasıl yapacağım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m3t0

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle. Yeni bir sistem aldım 2-3 gün içerisinde kurulcak. Alır almaz BIOS güncellemesi yapmak sanırım daha sağlıklı oluyormuş özellikle anakart için. Bunların nasıl yapılacağını az çok biliyorum ancak tecrübeli birisine sormak istiyorum. Herhangi şekilde yanlış yapmak istemiyorum. Şimdiden yazanlara teşekkürler iyi günler dilerim.
Sistem özelliklerim;

MSI GTX1660 Super Gaming X.
ASUS Z390-P.
Intel i5 9600KF.
16 GB Corsair 3000MHz RAM (tek)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
ASUS'un sitesinden anakart modelini bulup güncel BIOS'u edinebilirsiniz. BIOS zaten anakart ve ekran kartında bulunur fakat ekran kartına yapmanız önerilmez, en azından bir sorun görmüyorsanız. Yani bileşenlerin BIOS'u gibi bir ifade pek doğru olmaz. Onun dışında diğer sürücüleri Windows Update kurar zaten.
Ramin 3000mhz ise evet. Ayrıca bilgisayarının havalandırmasının bir tık iyi olduğundan emin ol. RAM üreticileri sistem çok ısınmasın diye öyle hızları kesilmiş şekilde de yollayabiliyor.

RAM'in 3000MHz ise evet. Ayrıca bilgisayarının havalandırmasının bir tık iyi olduğundan emin ol. RAM üreticileri sistem çok ısınmasın diye öyle hızları kesilmiş şekilde de yollayabiliyor.

3 Tane fan var yeterli olacağını düşünüyorum. Kasanının içini güzel bir şekilde planlıyacağım. Hızları kesik yollayabiliyorlar derken?

Yani ramin 3000mhz ama fabrika çıkışı olarak atıyorum 2400mhzde geliyor ramlar. Kullanıcıların sistemlerindeki havalandırmaya güvenmedikleri için.

Yani RAM'in 3000MHz ama fabrika çıkışı olarak atıyorum 2400MHz'de geliyor RAM'lar. Kullanıcıların sistemlerindeki havalandırmaya güvenmedikleri için.

Corsair Vengeance 16 GB 3000MHz kullanıyorum. Sanırım böyle bir olay yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…