Bilgisayar bilimi bölümü ile Bilgisayar/yazılım mühendisliği farkları neler?

Garip Gamerr

Hectopat
Bilgisayar bilimi ve Bilgisayar/Yazılım mühendisliği farkları nelerdir? Okumak mantıklı mıdır?

"Bilgisayar Bilimleri Bilgisayar Mühendisliği ile Aynı mıdır? Hayır, bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar bilimi aynı şey değildir. En basit ifadeyle: bilgisayar mühendisleri aygıt yazılımı ve donanım ile çalışırken, bilgisayar bilimcileri karmaşık yazılım sistemleri, makine öğrenimi tabanlı algoritmalar ve daha fazlasını geliştirir."

Hocam yazılım alanında ilerlemek istiyorum ama bilgisayar mühendisliği puanları çok yüksek siz ne tavsiye edersiniz bilgisayar bilimleri seçersem yazılım öğrenebilir miyim?

Ben mühendislik seçeceğim. Ne olur ne olmaz diye Bilgisayar Programcılığı bölümü koyacağım. Bilgisayar Bilimleri bölümüne hiç bakmadım.

Bilgisayar programcılığı 2 yıllık değil mi hocam?

Evet. Önlem amaçlı koydum, açıkta kalmayayım diye.

Siz bilgisayar bilimleri bölümünün ders programına baktınız mı hiç? Ona göre hareket edebilirsiniz.

Evet. Önlem amaçlı koydum, açıkta kalmayayım diye.

Siz bilgisayar bilimleri bölümünün ders programına baktınız mı hiç? Ona göre hareket edebilirsiniz.

Evet baktım. Programlama dersleri var lakin istatistik ve analiz de ağırlıklı siz ne dersiniz bu iki bölüm arasında çok fark var mıdır?

Donanım bazlı dersler görmek istemiyorsanız Bilgisayar Bilimi daha uygun gibi. Rehberlik öğretmeninize de danışın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…