Bilgisayar bilimi bölümü ile Bilgisayar/yazılım mühendisliği farkları neler?

Is Computer Science the Same as Computer Engineering? No, computer engineering and computer science are not the same. In the simplest terms: computer engineers work with firmware and hardware, while computer scientists innovate complex software systems, machine learning based algorithms, and more.

"Bilgisayar Bilimleri Bilgisayar Mühendisliği ile Aynı mıdır? Hayır, bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar bilimi aynı şey değildir. En basit ifadeyle: bilgisayar mühendisleri aygıt yazılımı ve donanım ile çalışırken, bilgisayar bilimcileri karmaşık yazılım sistemleri, makine öğrenimi tabanlı algoritmalar ve daha fazlasını geliştirir."

"bilgisayar bilimleri bilgisayar mühendisliği ile aynı mıdır? Hayır, bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar bilimi aynı şey değildir. En basit ifadeyle: Bilgisayar mühendisleri aygıt yazılımı ve donanım ile çalışırken, bilgisayar bilimcileri karmaşık yazılım sistemleri, makine öğrenimi tabanlı algoritmalar ve daha fazlasını geliştirir."

Hocam yazılım alanında ilerlemek istiyorum ama bilgisayar mühendisliği puanları çok yüksek siz ne tavsiye edersiniz bilgisayar bilimleri seçersem yazılım öğrenebilir miyim?

Ben mühendislik seçeceğim. Ne olur ne olmaz diye Bilgisayar Programcılığı bölümü koyacağım. Bilgisayar Bilimleri bölümüne hiç bakmadım.

Bilgisayar programcılığı 2 yıllık değil mi hocam?

Evet. Önlem amaçlı koydum, açıkta kalmayayım diye.

Siz bilgisayar bilimleri bölümünün ders programına baktınız mı hiç? Ona göre hareket edebilirsiniz.

Donanım bazlı dersler görmek istemiyorsanız Bilgisayar Bilimi daha uygun gibi. Rehberlik öğretmeninize de danışın bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı