Bilgisayar BIOS ekranı gelmeden açılıyor

Trancelegend

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir şu olay iyice canımı sıkmaya başladı. Bilgisayarı çalıştırdığımda görüntü alamıyorum, ama Windows'a girince görüntü geliyor. Ne BIOS ekranını görebiliyorum ne de Windows'un boot aşamasını. Kısacası format atmak istesem atamayacağım.

Görüntü geldiğinde karşıma "Hoşgeldiniz" yazısı ve masaüstünü görüyorum. Sistemin çalışmasında hiçbir problem yok. Kasma, donma vb.

İşin içinden bir türlü çıkamadım.

Sistemim:
MSI Z170A Gaming M5
6700K
GTX1070

İki farklı yöntem ile kolayca BIOS'a giriş yapabilirsin;

• Bilgisayarı tamamen kapat ve DEL tuşuna basılı tut. Bilgisayarını aç ve BIOS'a girene kadar elini DEL tuşundan çekme.
  • BIOS ekranını görür görmez seri şekilde F4'e bas ve otomatik onarımdan UEFI bellenim ayarlarından BIOS'a kolayca girebilirsin.
Bu sorun genelde Ultra Fast Boot özellikli anakartlarda mevcut. Ayarları default'a çekerek tekrar kişisel BIOS ayarı yaparak düzeltebilirsin.

Windows'a girince görüntü geliyor.
Windows'a girebiliyorsun dediğine göre. Ayarlardan gelişmiş başlangıcı açıp oradan UEFİ firmware ayarlarını seçip BIOS'a girebilirsiniz sosyalde çok kez soruldu. BIOS'a girdiğinizde fast boot özelliğini disable yapın.

UEFI kurulmuş olmalı işletim sisteminiz. Bilgisayarı yeniden başlatarak BIOS'a girebilirsiniz.

Sorunum BIOS'a girememe değil hocam, BIOS'a giriyor PC fakat görüntü alamıyorum.

İki farklı yöntem ile kolayca BIOS'a giriş yapabilirsin;

• Bilgisayarı tamamen kapat ve DEL tuşuna basılı tut. Bilgisayarını aç ve BIOS'a girene kadar elini DEL tuşundan çekme.
  • BIOS ekranını görür görmez seri şekilde F4'e bas ve otomatik onarımdan UEFI bellenim ayarlarından BIOS'a kolayca girebilirsin.
Bu sorun genelde Ultra Fast Boot özellikli anakartlarda mevcut. Ayarları default'a çekerek tekrar kişisel BIOS ayarı yaparak düzeltebilirsin.

Dediğiniz olayı biliyorum hocam, hatta "MSI Fast Boot" yazılımını yükledim onun üzerinden GO2BIOS yapılabiliyor, fakat görüntü yok. Nerden biliyorsunuz derseniz Internet Cafe işletmecisiyim, diğer tüm bilgisayarlarda böyle bir sorun yok. Tek bir tanesinde bu problemi yaşıyorum.

Windows'a girebiliyorsun dediğine göre. Ayarlardan gelişmiş başlangıcı açıp oradan UEFİ firmware ayarlarını seçip BIOS'a girebilirsiniz sosyalde çok kez soruldu. BIOS'a girdiğinizde fast boot özelliğini disable yapın.

Gerçekten şaka gibi. Sorun DVI kablosundan kaynaklanıyormuş. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

murat bey aynı sorun bendede var bilgisayarım açılırken del tuşuna basıyorum ekrana hiçbir şekilde bişey gelmiyor siyah ekranda kalıyor bilgisayarı yeniden başlattığımda bişeye basmassam firek windows açılıyor burdaki açıklamanızı anlayamadım yardımcı olurmusunuz teşekkürler.

Hocam size zahmet sorunu DVI kaynaklı olarak nasıl çözdünüz aynı sorunu ben de yaşıyorum. Çift monitör kullanıyordum eski bir monitörü takmıştım. Şuan monitör çalışmıyor durduk yere kapandı bir daha açılmadı. BIOS üzerinde multi monitör d-mode tarzı bir ayar yaptım sonrasında windows gelene kadar ekran siyah durumda. Sizin duruma epey benziyor. Nasıl çözdüğünüzü anlatırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler

Ayni sorun ben dede var monitorum ilk acilista direkt aciliyor masaustune geliyor. Ama biosa giremiyorum del e basiyorum muhtemelen bios a giriyo ama ben goremedigim icin bi ayar yapamiyorum. Benim pc de hdmi ile.bagli dp kablo yada dvi kablo ile deneyecegim.bide bakayim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorunum bu arkadaşlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı