Çözüldü Bilgisayar BIOS'u görmeden açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

seymentoyran

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
KIOXIA
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
ASUS PRIME A520M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Daha önce yanlış hatırlamıyorsam BIOS'tan Fastboot özelliğini açmıştım şimdi formatlayarak Windows 11'e geçmeyi düşünüyorum fakat BIOS ekranına giremediğim için harici sürücüyü flashlayamıyorum. Bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.

Çözüm
İşletim sisteminin yüklü olduğu diski sökün, sistemi açın, gelen siyah uyarı ekranından BIOS'a girip Fast bootu kapatın, sistemi kapatıp diski geri takın.
Bu konuya bakabilirsiniz.

Delete, F2, F8, F12 tuşlarına seri seri basarak açsan bilgisayarı. Belki de fazla hızlı açıldığı için o ekranı görmeden geçiyordur. Tuşlara basınca BIOS’a erişirsin belki.

Fasboot tavsiye edilmiyor zaten. Üzerindeki donanımları tanımadan taramadan açıldığı için herhangi bir sistemsel sorunda tanılama yapılamıyor. Benim de açıktı kapattım. 2 saniye erken açılacak diye bence gerek yok böyle bir özelliğe.

Bilgisayar açılsın. Sonra Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat deyin. Önünüze bir ekran gelecek. Oradan sorun gider > gelişmiş seçenekler > UEFI donanım yazılımı seçeneğini seçin. Bilgisayar yeniden başlayacak ve otomatik BIOS'a girecek.

Denedim fakat önce sinyal yokta kalıyor daha sonra da normal hoş geldiniz.

@300319 kral bir çözüm yok mu önerebileceğin?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkarıp 15 dakika bekleyin. Ardından geri takın. Sonra F2 tuşuna sürekli basılı tutarak BIOS'a girmeye çalışın.

Hocam şöyle bir sorum olacaktı .ASRock A320M anakart kullanıyorum, Fastboot o kadar hızlı ki aktif ettikten sonra Windows'u göremiyorum ekran siyah kalıyor bir çözümü var mıdır bunun.

BIOS pilini çıkarıp 15 dakika bekleyin. Ardından geri takın. Sonra F2 tuşuna sürekli basılı tutarak BIOS'a girmeye çalışın.

Az önce denedim fakat sonuç olumsuz hocam.

İşletim sisteminin yüklü olduğu diski sökün, sistemi açın, gelen siyah uyarı ekranından BIOS'a girip Fast bootu kapatın, sistemi kapatıp diski geri takın.

Deniyorum.

Hocam dediğinizi yaptım ve kapattım çok teşekkürler. Fastboot'u buradan Fastboot'u açmayı düşünen arkadaşlara sesleneyim açmayın açtırmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı