Bilgisayar bir anda çöküyor

brsltg

Femtopat
Öncelikle merhabalar. Bilgisayarımı dört yıl önce toplamıştım bir sıkıntım yoktu. Fakat birkaç aydır günde 1-2 defa kendi kendine kapanıyordu. Ekran kartı Driver'larımı vesaire güncelledim bir süre problem olmadı ama son birkaç gündür, günde en az 3-5 defa kapanmaya başladı. Sıkıntının güç kaynağından olduğunu düşünüyorum ama emin olamadım. Bilgisayar açıldığında hafif hafif çıtırtı sesleri de geliyor. Sizce neden olabilir, nasıl çözerim?

Çıtırtı sesi nasıl bir ses? Elektrik sesi gibi mi yoksa mekanik bir parça sesi gibi mi? PSU kaynaklı olabilir ve bilgisayarını bir süreliğine daha az kullanmanızı öneririm.

Ekran kartını kontrol edin derim yerinden oynadıysa durum çok kötü çünkü o cızırtılar ekran kartının yandığına dair bir işaret olabilir

Bilgisayara özelliklerini detaylı yazarmısın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım: AMD Radeon R9 380
İşlemci: i7-4790K
Anakart: ASUS H81M-K 1150P DDR3
RAM: 16GBiki tane 8 GB'lık HyperX olması lazım
Çıtırtı sesi nasıl bir ses? Elektrik sesi gibi mi yoksa mekanik bir parça sesi gibi mi? PSU kaynaklı olabilir ve bilgisayarını bir süreliğine daha az kullanmanızı öneririm.

Parça değil de elektrik gibi
Ekran kartını kontrol edin derim yerinden oynadıysa durum çok kötü çünkü o cızırtılar ekran kartının yandığına dair bir işaret olabilir

Nasıl kontrol edeceğim?

Bende de aynısı oluyordu bütün parçaları denemiştim en son güç kaynağını değiştirip denemiştim ve sorun çözülmüştü neredeyse 1 ay oluyor kapanma falan olmadı şimdiye kadar

Bende de aynısı oluyordu bütün parçaları denemiştim en son güç kaynağını değiştirip denemiştim ve sorun çözülmüştü neredeyse 1 ay oluyor kapanma falan olmadı şimdiye kadar

Kendim çözemezsem bilgisayarcıya götüreceğim bakalım her şeyin fotoğrafını çekeyim de parça çalınmasın

Neyseki elimde 3 tane güç kaynağı vardı birisini takmıştım elimde olmasaydı bende götürücektim ☺

Ekran kartım: AMD Radeon R9 380
İşlemci: i7-4790K
Anakart: ASUS H81M-K 1150P DDR3
RAM: 16GBiki tane 8 GB'lık HyperX olması lazım

Parça değil de elektrik gibi

Nasıl kontrol edeceğim?
kasanın kapağını aç ekran kartına hafif hafif salla elinle aşırı bir oynama varsa ekran kartını çöpe atabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…