Bilgisayar bir anda dondu ve tepki vermedi

Daha fazla  
Az önce CS oynarken bir anda ekrandaki her şey dondu ve sesler gitti. Mouse ve klavyenin ışıkları yanıyordu ama çalışmıyordu. Bundan 2-3 gün önce de böyle bir şey olmuştu, şimdi yine aynısı oldu. Donduktan ve sesler gittikten 10 saniye sonra ekran kapkara oldu. Kasadaki tuş dışında da hiçbir şekilde kapanmıyor, o yüzden o şekilde kapattım yine. Bunun sebebi nedir, nasıl çözebilirim bunu?

HDD Sentinel programını indirip görsel atar mısınız?

Genelde ram hatası oluyor bu durum hardisk de olabilir. Anakart üstündeki parçaları ram, ekran kartı gibi, sök pinleri sil geri tak.

Fanlar full hızda dönmeye başlıyor mu? Eğer böyle bir durum söz konusuysa sistem kendini debugging moda -ya da benzer bir şeye- alıyor olabilir. Güvenli moddayken DDU ile sürücünüzü silip tekrar indirmeyi deneyin. İşe yaramazsa BIOS sıfırlayabilirsiniz.

HDD Sentinel programını indirip görsel atar mısınız?

1756218386171.png

Fanlar full hızda dönmeye başlıyor mu? Eğer böyle bir durum söz konusuysa sistem kendini debugging moda -ya da benzer bir şeye- alıyor olabilir. Güvenli moddayken DDU ile sürücünüzü silip tekrar indirmeyi deneyin. İşe yaramazsa BIOS sıfırlayabilirsiniz.

Bilgisayarı aldığımda beri BIOS güncellemesi hiç yapmadım. Yaptığım zaman hataların çözülmesi gibi bir şey olur mu? Bilgisayarı alalı 1.5 yıla yakın oluyor. Az sonra da dediğiniz gibi DDU ile sürücüyü silip tekrar kuracağım.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2563121

Bilgisayarı aldığımda beri BIOS güncellemesi hiç yapmadım. Yaptığım zaman hataların çözülmesi gibi bir şey olur mu? Bilgisayarı alalı 1.5 yıla yakın oluyor. Az sonra da dediğiniz gibi DDU ile sürücüyü silip tekrar kuracağım.
Sorunu çözme ihtimali var, bilemeyiz hocam. Deneyebilirsiniz ancak BIOS güncellemesi öncesinde bölgenizde planlı elektrik kesintisi var mı diye kontrol edin.

SSD sağlığı düşmüş o kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı