Bilgisayar bir anda kapanıyor

cNoxxx

Centipat
Daha fazla  
RAM
GOODRAM 8GB 2X 3600MHZ
SSD veya HDD modeli
MLD 500GB M300 NVMe Okuma 3300MB-Yazma 3100MB M.2
Ekran kartı
GİGABYTE RTX 3060 (12GB)
Anakart
B450M Dragon
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba. Oyun oynarken bilgisayarım durup dururken kapanıyor. İşlemci sıcaklığına baktım BIOS'tan, 85 C'lerde. Ekran kartı sıcaklığı ise 50 derecelerdeydi. Oynadığım oyun Watch Dogs 2. Sizce bu dereceler iyi mi yaz ayına falan göre yoksa kötü mü? Ve derece ile alakalı değilse neden oluyor? Derece ile alakalıysa ne yapmalıyım? (bilgisayarı alalı 1 sene oldu)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmada da termal macun kullanman gerekir. Senede 1 defa yenileyebilirsin. Yani bütçe varsa alınabilir sıvı soğutma tabii ki de daha fazla soğutacaktır. İşlemci fanın stok mu? Kule tipi soğutucu alabilirsin sıvı soğutma yerine.

Hocam BIOS ayarlarını sıfırladım Steam PUBG'de sıcaklık 75 dereceye düştü (oyun içinde) lobide 83-85 derece veriyordu işlemcim fanı stok fanı bütçem 2500 TL.

Bundan almayı düşünüyorum. Sizin de bir öneriniz varsa yazabilir misiniz?

Hocam BIOS ayarlarını sıfırladım Steam PUBG'de sıcaklık 75 dereceye düştü (oyun içinde) lobide 83-85 derece veriyordu işlemcim fanı stok fanı bütçem 2500 TL.

Bundan almayı düşünüyorum. Sizin de bir öneriniz varsa yazabilir misiniz?
Bu fiyatlara sıvı soğutucu yerine kule tipi alarak daha iyi performans sağlayabilirsin ama kule tipi soğutuculardan hangisini alacağın hakkında pek fazla bilgim yok.

Merhaba. Oyun oynarken bilgisayarım durup dururken kapanıyor. İşlemci sıcaklığına baktım BIOS'tan, 85 C'lerde. Ekran kartı sıcaklığı ise 50 derecelerdeydi. Oynadığım oyun Watch Dogs 2. Sizce bu dereceler iyi mi yaz ayına falan göre yoksa kötü mü? Ve derece ile alakalı değilse neden oluyor? Derece ile alakalıysa ne yapmalıyım? (bilgisayarı alalı 1 sene oldu)
Psu marka model ne?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı