Bilgisayar bir anda takılmaya başladı ve kapatıp yeniden başlatırken mavi ekran veriyor

Eray Alkan

Hectopat
Merhaba,
Son 2-3 günde bilgisayarımda takılmalar meydana gelmeye başladı. Herhangi bir uygulama açık değilken takılmalar oluyor. Bilgisayarı kapattığımda veya yeniden başlattığımda mavi ekran yiyorum. Herhangi bir oyundan çıktığımda mavi ekran yiyorum. Son üç günde yaşadığım minidumpslar bunlar. Kendim analiz etmeyi denedim ama pek bir şey anlamadım. Bilen birisi var ise yardımcı olabilir mi?

Depolama veya RAM'de sorun var. Benim tahminim depolama tarafında. Ne var depolama olarak, sorun başlamadan önce yeni bir aygıt takmış mıydınız? HD Tune ile quick scan kapalı şekilde hata taraması yapın ve sağlık değerlerini paylaşın her bir depolama biriminin.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

Kendim minidumpsları incelediğimde FACEIT AC'nin sorun çıkardığını fark ettim ve uygulamayı bilgisayardan kaldırdıktan sonra herhangi bir takılma ya da mavi ekran yeme sorunu olmadı öncelikle bunu belirtmek istedim.

Ama sizin yorumunuzu da dikkate alarak depolamalara hata taraması yaptım ve sonuçlar böyle:

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    43,3 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_2.png
    44,1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık bilgileri ne durumda? FACEIT sadece bir tanesinde görünüyordu, diğerlerinde ve FACEIT'in göründüğünde de dahil olmak üzere çoğunda bellek/depolama hatası görünüyordu. Ki FACEIT'in görünmesi zaten normal, oyundan çıkınca mavi ekran aldım demişsiniz. Sorunlu olmasa bile görünecek yani.

Merhaba aynı durum bende de olmaya başladı Windows güncellemesini olunca birden donup mavi ekran yemeye başladım.

Sağlık bilgileri de bu durumda.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    62,8 KB · Görüntüleme: 25
  • Screenshot_4.png
    66 KB · Görüntüleme: 27
Sağlık bilgileri de bu durumda.
MX500 ufak şüphe uyandırıcı aslında. Bir daha mavi ekran alırsanız bu SSD'nin bağlantısını söküp bir süre öyle kullanın sistemi, devam edecek mi bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…