Bilgisayar boot etmiyor

samet balkan

Hectopat
Geçen gün fırtınalı havada PC kapandı, açılmadı. 2-3gün sonra açılmaya başladı. Enerji var ama bu sefer de SSD'den boot etmiyor. Hatta format atmak için belleği de taktım ama onu da görmüyor. BIOS pilini çıkarıp taktım değişen bir şey yok. Reboot and select proper boot device yazısı geliyor sadece, hiçbir şeye erişimim yok. Çözüm olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Formatlamadan çözümü varsa benim için daha iyi olur.
@Recep Baltaş

Geçen gün fırtınalı havada PC kapandı, açılmadı. 2-3gün sonra açılmaya başladı. Enerji var ama bu sefer de SSD'den boot etmiyor. Hatta format atmak için belleği de taktım ama onu da görmüyor. BIOS pilini çıkarıp taktım değişen bir şey yok. Reboot and select proper boot device yazısı geliyor sadece, hiçbir şeye erişimim yok. Çözüm olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Formatlamadan çözümü varsa benim için daha iyi olur.
@Recep Baltaş

BIOS'unuzda Secure Boot'ya da Fast boot açıksa kapatıp deneyin.
Bir de BIOS'ta depolama birimlerini görüyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot menüye de kontrol edin. Boot Manager varsa ilk sıraya alıp deneyin.

Boot menüye bakın. UEFI sistemlerde Boot Manager ilk sırada olması gerekir. Gözükmüyorsa diskte de sıkıntı olabilir.

SSD daha yeni 2 aydır kullanıyorum dediğim gibi olay olduktan sonra böyle yapmaya başladı.

Dosya Ekleri

• IMG_20211211_222400.jpg
    IMG_20211211_222400.jpg
    79,8 KB · Görüntüleme: 392

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı