Bilgisayar boştayken CPU kullanımı 100% oluyor

TheLegendSs

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci
RYZEN 5 2600X
Görev yöneticisinde CPU kullanımı 100% olarak gözüküyor. 99%a bile inmiyor sabit 100% gözüküyor, ESET'le defalarca taradım virüs vs. yok.
NZXT camden kontrol edincede %5 civarları gözüküyor anlamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (798).png
    Ekran Görüntüsü (798).png
    210 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (799).png
    Ekran Görüntüsü (799).png
    291 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
büyük ihtimal virüs olabilir fakat diğer faktörlerinde göz önüne alınması gerekir arkaplan uygulamalarında da sıkıntı olabileceğini düşünüyorum eğer mümkünse cpu yu en yüksek kullanan uygulamayı kapatarak belki bir sonuca varabilirsin

Bir ara benim ekran kartımda da aynı problemi yaşıyordum ekran kartı boştayken %100 çalışıyordu ancak NVIDIA kontrol panelinden bakınca ise %0'a iniyordu çok sinir bozucu bir durumdu ardından hemen bilgisayara format attım tekrar stabil hale döndü.

ESET'le birçok defa tarattım zaten. MSI Center ve NZXT cam de normal değerler gözükürken görev yöneticisinde 100% olarak gözüküyor.

Bir ara benim ekran kartımda da aynı problemi yaşıyordum ekran kartı boştayken %100 çalışıyordu ancak NVIDIA kontrol panelinden bakınca ise %0'a iniyordu çok sinir bozucu bir durumdu ardından hemen bilgisayara format attım tekrar stabil hale döndü.

Düzelmezse mecbur bende format atacağım gibi duruyor.

ESET'le birçok defa tarattım zaten. MSI Center ve NZXT cam de normal değerler gözükürken görev yöneticisinde 100% olarak gözüküyor.

Düzelmezse mecbur bende format atacağım gibi duruyor.

MSI Center'da Feature Sets kısmında "Super Charger" ve "Devices Speed Up" diye 2 tane özellik var. İkisinden biri yüklüyse onları kaldırıp dener misiniz? Bir ara MSI Center'da böyle bir sorun vardı hâla devam ediyor olabilir.

Son düzenleme:
Windows 11 ise CPU kullanımı bazen BUG'a giriyor, farklı programlar farklı kullanım değeri gösteriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı