Bilgisayar bozuk görüntü veriyor

Furkan.P

Decapat
Daha fazla  
Selam,
Bilgisayarım 3-4 gündür ısındıktan sonra fotoğraftaki gibi bir ekran veriyor.
Güç var fakat bilgisayarı kullanamıyorum.
Bilgisayarcı bir arkadaşıma sordum macun bitmiş olabilir diyor.
Bilgisayarı ne yaptığıma bağlı olarak bir süre kullanabiliyorum.
Misal FIFA oynarken belki 40 dakika veya daha kısa bir süre kullanabiliyorken, dizi izlerken 1 saatten daha uzun kullanabiliyorum.

20221008_155730.jpg

Selam,
Bilgisayarım 3-4 gündür ısındıktan sonra fotoğraftaki gibi bir ekran veriyor.
Güç var fakat bilgisayarı kullanamıyorum.
Bilgisayarcı bir arkadaşıma sordum macun bitmiş olabilir diyor.
Bilgisayarı ne yaptığıma bağlı olarak bir süre kullanabiliyorum.
Misal FIFA oynarken belki 40 dakika veya daha kısa bir süre kullanabiliyorken, dizi izlerken 1 saatten daha uzun kullanabiliyorum.

Eki Görüntüle 1540333
VRAM arızası olabilir.

Isı ile alakalı bir durum olsa sistem kendini korumak amacıyla kapatır, sorunun ısıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sorun ekran kartında gibi başka bir ekran kartı bulabiliyorsan test amaçlı onunla dene derim.

Kusura bakmayın biraz acele olduğu için bazı detayları vermeyi unuttum.
Laptopun ekran kartı hata veriyor yaklaşık 1 senedir bilgisayarı işlemci ile kullanıyorum.
Bilmiyorum bu bilgi işe yarar mı ama yüksek kaliteli videoyu açıp sistem değerlerine baktık herhangi bir şey çıkmadı normalde olduğu gibi çalışıyor.
Cihazı açıp içine baktık herhangi bir sorun gözükmüyordu.
İlk defa böyle olduktan sonra ekran yoktu fakat güç düğmesi yanıyordu sonrasında fanı temizledik biraz bu sefer ekran geliyordu fakat yine bir süre sonra bu şekilde oluyordu.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bu detaylar ne kadar önemli bilmiyorum ama geç yazdığım için kusura bakmayın.

Sistem özelliklerinizi belirtmediniz. İlk olarak DDU'yu kullanın. GPU driverlarını silip tekrar kuracaksınız. Faydası olabilir. Çünkü oyun içerisinde bu oluyor. Görüntüleyen aygıt ile alakalı.

RAM: 8 GB.
İşlemci: Intel UHD Graphics 620.
Ekran kartı: NVIDIA MX110 (fakat bozuk kod 43 hatası sebebiyle )
Sadece oyun içinde değil video izlerken de aynısı oluyordu ama daha seyrek bir biçimde.

Isı değerim yüksek tam olarak dereceyi bilmiyorum ama fanım bir uçak misali ses çıkarıyor.

Dostum sorun ortada. Sistem sizlere ömür çalışıyor. İşlemci ısısı yükseldiği için görüntüde bozulmalar oluşuyor. UHD 620'nin gücü zaten ortada. Çok konuşulacak bir şey yok. En fazla macun değişimi yapılabilir tekrar sıcaklıklar kontrol edilebilir. Şu safhada çözüm bulunmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı