Bilgisayar çalışırken aşırı fan sesi ile görüntü gitmesi

Oyuncu42

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, daha önce bilgisayarım yine bu sorunu vermişti geri açtığım da bu sefer hiç görüntü gelmemişti. Garantiye gönderdiğimde, sorunun işlemcide olduğunu ve değiştirdiklerini söylediler. Geldikten 2 gün sonra yine bu sorun oluştu. Genelde ETS 2 oynarken araç alacağım zaman mapa baktığım zaman kendiliğinden görüntü gidiyor ve aşırı fan sesi geliyor. Ama bilgisayar hala çalışıyor tüm kontroller hala açıkdı. Sizce sorun donanımsal mı yazılımsal mı? NVIDIA'da sürücüyü manuel olarak yüklenmiştim sonra otomatik olarak hep güncelledi acaba sorun bunda mı deyip silip tekrardan daha düşük bir sürümü yükledim yine bir şey değişmedi sizce sorun nedir?

Bu arada sistem?
Galax GTX 1660 Ti ekran kartı.
ASRock B450M-HDV anakart.
16 GB RAM 3000MHz.
500W PSU.
Ryzen 2700X işlemci.
1 TB HDD+480SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü çöktüğünde olur bu ses. Özellikle ekran kartı sürücüsü. RX 5700 XT'de ilk zamanlar sürücüde vardı bu sıkıntılar. 1660Ti olması tuhafıma gitti. BIOS'unuz güncel mi?
Bilmiyorum güncel olup olmadığını nasıl anlarım

Bu hatayı yapacak 2 sey; Ekran kartı ya da PSU, en sık yapan ekran karti. Ekran kartinin yeni surumu geldi 442.59. PSU marka model neydi?

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırın ve güncel surumu yükleyip bir deneyin.

Son düzenleme:
Efendim dark dı galiba
Direk uygulamalar kaldırma programından kaldırdım eski sürümü yükledim olmadı birde DDU ile kaldırayım dönerim size

Dark fason ürün, iyi bir 500W PSU ile sorun çözülecektir.

Şu an DDU ile sildim ekran kartını en güncel sürümü indiriyorum.
Ben bu PC'yi Teknobiyotik'den aldım PSU yetmeyeceğini anlamadılar mı ve garanti ye gönderdiğim de de hiç PSU'dan bahsetmemişlerdi.

Arkadaşımda da seninkinin aynısı ama oyunda hiç vermiyor ama PC 20-30 dk boş bırakınca veya internette gezerken veriyor. Arkadaşımın sistem R5 1600 12nm -ASUS RX580 4 GB Dual - 16 GB 3000MHz RAM FSP 650W 80+ PSU var. Driver tekrar kurduk ama gene bazen devam ediyor onda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…