Bilgisayar çalışırken HDD takılırsa sorun olur mu?

TinyGamer

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda var olan bir sorun nedeniyle HDD takılı iken Windows kurulumu yapamıyorum. HDD takılı değil iken yapabiliyorum fakat haliyle bir depolama birimi gerekiyor. Bu yüzden SATA Power takılı kalsa kurulum açıldıktan sonra SATA veri kablosunu takarsam bir sıkıntı olur mu? Yani HDD SATA veri bağlı olmadan güç alırsa bozulur mu?

Bilgisayarımda var olan bir sorun nedeniyle HDD takılı iken Windows kurulumu yapamıyorum. HDD takılı değil iken yapabiliyorum fakat haliyle bir depolama birimi gerekiyor. Bu yüzden SATA Power takılı kalsa kurulum açıldıktan sonra SATA veri kablosunu takarsam bir sıkıntı olur mu? Yani HDD SATA veri bağlı olmadan güç alırsa bozulur mu?
HDD'ye birşey olmaz fakat HDD bilgisayarda gözükmeyecektir.

Disk kontrolünü BIOS bilgisayar açılırken yapar. Yani sen diski taksa bile USB takar gibi algılamaz. Donanımı algılaması için önce BIOS check (doğrulama ve denetim) yapması gerekir.

HDD'ye bir şey olmaz nasıl dersiniz yahu? Kaç tane konu var Technopatta insanlar PC açıkken HDD çıkarıp - taktığı için HDD'si ölen. Sakın böyle bir şey yapmayın! Windows ne hatası veriyor? Neden kuramıyorsunuz HDD takılı iken?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı