Bilgisayar çalışıyor ama görüntü yok

Melih başkan

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese, Ben anakarti degistirdim dolayisiyla butun sistemi tekrardan birlestirdim. Su an bilgisayarim aciliyor her sey gorunurde calisiyor fakat HDMI'i takip monitore goruntu almaya calistigimda monitorde inactive olarak gorunuyor. HDMI kablosu ve monitor baska bilgisayarlarda calisiyor. RAM'leri kontrol ettim kablolara baktim ama bir sey bulamadim Ne yapmam gerek onerileriniz nelerdir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hdd Kablolarını kontrol edin

HDMI kabloyu harici ekran kartınız varsa ona mı taktınız? Anakartta bulunan yere takmamanız lazım eğer harici kart varsa.

Öncelikle bu sorun yeni sistem geçişlerinde anakart işlemci değişimlerinde vs. görülebilir sakin olun çözümü kolay sadece hatanın neyden kaynaklı olduğunu tespit etmek lazım öncelikle. Anakartınızın genellikle sağ tarfında küçük LED ışıklar olur 4-5 tane CPU-GPU gibi ibareler olur küçüktür bunlar yakından bakmak lazım bilgisayar açılırken sırayla yanarlar sonra hata olan varsa onun ışığı yanmaya devam eder. Bunu bir kontrol etmenizi istiyorum, bunlardan hangisi yanıyor öncelikle bunu belirtin lütfen. Örnek olarak buraya bakabilirsiniz.

İşlemci belirtin. Eğer işlemcinizde dahili bir GPU yok ise anakart üzerinden görüntü alamazsınız. GPU üzerinden görüntü alın.

HDMI kabloyu harici ekran kartınız varsa ona mı taktınız? Anakartta bulunan yere takmamanız lazım eğer harici kart varsa.
Anakartin giriside Ekran kartinin girisindede calismiyor malesef.
Sistemini belirtir misin ?
System Builder - Core i5-9600K 3.7 GHz 6-Core, GeForce RTX 2080 8 GB GAMING OC, Obsidian Series 1000D ATX Full Tower - PCPartPicker Burdan bakabilirsiniz aynisi
İşlemci belirtin. Eğer işlemcinizde dahili bir GPU yok ise anakart üzerinden görüntü alamazsınız. GPU üzerinden görüntü alın.
System Builder - Core i5-9600K 3.7 GHz 6-Core, GeForce RTX 2080 8 GB GAMING OC, Obsidian Series 1000D ATX Full Tower - PCPartPicker Sistemim burada mevcut. 2 porttanda goruntu alamiyorum malesef.
Biraz once baktim sag ust kisimda cpu olan lamba kirmizi yaniyor surekli butuk ihtimalle cpuda bir sikinti soz konusu ama cpu dogru taktigima eminim baska nerde sikinti olabilir ?

Son düzenleme:
Biraz once baktim sag ust kisimda cpu olan lamba kirmizi yaniyor surekli butuk ihtimalle cpuda bir sikinti soz konusu ama cpu dogru taktigima eminim baska nerde sikinti olabilir ?
Sorunu başka bir yerde aramayın CPU ile alakalı gibi gözüküyor. Bios pilini çıkarıp tekrar takmanızı tavsiye edeceğim. Sistemi doğru RAM slotlarına bakın anakart da gösterilen yere mi taktınız?

Sorunu başka bir yerde aramayın CPU ile alakalı gibi gözüküyor. Bios pilini çıkarıp tekrar takmanızı tavsiye edeceğim. Sistemi doğru RAM slotlarına bakın anakart da gösterilen yere mi taktınız?
Bios pilini cikartip taktim bir sey degismedi. Ram slotlarini teker teker denedim 1-3 ,2-4 seklinde takiyorum orda bir sikinti mi var acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…