Bilgisayar çalışmıyor yanıt vermiyor

Poust

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 2600 - RX 5500 XT - A320M-A PRO - 16GB RAM
Arkadaşlar bilgisayar çalışmıyor ekran ve klavye mouse ışık gelmiyor birkaç gündür buzzerdan 1 uzun 2 kısa bip sesi duyuyorum bugün de açmaya çalıştığım da hiç ne ses verdi ne bir şey RAM'leri söktüm. Sokuluyken çalıştırdım sonra takdim normal calistirdim BIOS pilini söktüm taktim ters taktım ekran kartını söktüm ekran kartsiz calistirdim yine klavye gelmedi başka neler yapılabilir? Fikir belirtirseniz sevinirim veya anakart bozulmuş olabilir mi? Anakartin modeli A320M-A Pro MSI.

O anakartı sıfırlamak istiyorsan BIOS piliyle Ekran kartı slotunun arasında JBAT pinlerini tornavidayla shortcut edeceksin yani iki pini birleştireceksin tornavidayı araya dokundurup. 5 saniye kadar bekledikten sonra sıfırlayacaktır.

Bilgisayarı başlattıktan sonra mi öyle yapayım?

Dediğini yaptım sıfırladım fakat ekran kartını takınca çalışmıyor bilgisayar ekran kartsiz çalıştırınca klavye falan geliyor ama 2 uzun 1 kısa bip sesi veriyor ve farklı ekran kartı da denedim sonuç değişmedi.

Son düzenleme:
Bilgisayar kapalıyken, PSU açık iken yapacaksın. 1 uzun 2 kısa bip sesi ekran kartı probleminden kaynaklanır fakat ekran kartlarında sıkıntı yoksa slotta problem olabilir.

Denedim dediklerini fakat yok işe yaramadı zaten 2 3 gündür 1 uzun 2 bip sesini yapiyordu sonra da normal olarak açılıyordu bugün hiç açılmadı dediğin gibi slotta problem var büyük ihtimal.

Hocam şöyle birşey denedim pci kablosunu takmadan açmayı denedim ayni bip sesini veriyor sorun ne olabilir biraz internette keşif yaptım fakat dip switch arızası vs. gördüm

Son düzenleme:
Anakartlar hakkında detaylı bilgiye sahip değilim fakat tek bildiğim bu tarz devrelerdeki problemleri çözmek hem işçiliği hem yedek parçası bakımından epey zor. Servis gibi bir seçeneğiniz varsa deneyebilirsiniz fakat anakartın yarı fiyatına tamir masrafı çıkartmaları olası diye düşünüyorum.

Zaten büyük ihitmal ya psu bozuldu ya da anakartta bi problem var bir arkadaşımdan apu işlemci ile gt 710 alicam deneyecegim çünkü pcie kablosunu bağlayınca hiç yanıt vermiyor psu ilede problem olabileceğini düşünüyorum en son çare hiçbir şey yapamaz isem anakarti servise yollarim garantisi devam ediyor zaten anakarti 4 ay önce gibi bi zamanda almıştım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı