- Makaleler
- 1
- Minidump Rapor Linki
- https://we.tl/t-HwJgXUcVW8
Arkadaşlar bugün birkaç defa başıma geldi, geçen gün elektrik gittiğinden beri mi diyeyim yoksa İntel sürücülerimi güncelleştirdiğimden beri mi diyeyim yoksa alakasız bir sebepten midir bilmiyorum ama Lenovo LOQ 15IRX10 ( 5060-13450hx) dizüstü bilgisayarımı kullanırken rastgele zamanlarda fare imlecim ağırlaşmaya ve donmaya, tarayıcımdaki sayfalar yüklenmemeye başlıyor ve bir noktada tamamen donduktan sonra 3-4 kere bip sesi çıkarıyor sonrasındaysa ya düzeliyor ya da bilgisayarı tekrar başlatmak zorunda kalıyorum. Bu işlemiyse bilgisayarın içinden yeniden başlata tıklayarak yapmaya çalıştığımda buton resmen çalışmıyor ve elle kapatmak zorunda kalıyorum. Hepsi rastgele zamanlarda oluyor ancak fark ettiğim bir şey var, bilgisayarı tek monitör olarak kullanırken yani sadece hariciyi veya dizüstünün kendi monitörünü kullanırken bir sorun deneyimlemedim henüz ve açıkçası sorunun ne olduğuna dair bir fikrim de yok. 9. nesilde anakart problemi olduğu için kafam oraya gitti fakat bu sefer de tek monitörde sorunsuz çalışmasına bir açıklama getiremiyorum. Şu an işlemci kaynaklı veya RAM kaynaklı bir şey var gibi geldi bana ve işlemci sürücüsünden şüpheleniyorum. Ha bir de ek olarak bazen garip bir şekilde monitörün biri donmuş haldeyken diğeri yarım yamalak da olsa bir şekilde çalışabiliyor. Örneğin harici monitördeki tarayıcı sayfam yüklenmezken dahili monitördeki tarayıcı sayfam ona göre daha iyi çalışıyor. Bu arada çift monitörü "uzat" komutuyla kullanıyorum, yalnız bir monitör kullanırken ( hangi monitör olduğu önemli değil) bir sorun yok gibi. Problem sizce nerede ve bunu nasıl kesin olarak bulabilirim acaba?
İşe yarar mı bilmiyorum fakat minidump linki de ekledim.
İşe yarar mı bilmiyorum fakat minidump linki de ekledim.