YouTube'den video izlerken bir anlık dondu 1-2 saniye sonra "dızzzzzzzzzzzzzzz" diye mekanik bir ses geldi. Daha sonra monitörde sinyal yok yazısını aldım. Sonra hiçbir şey olmayınca kasayı düğmesinden basılı tutarak kapattım. Az önce bilgisayarı açtım ve şu anda bir sıkıntı yok. Sorun sizce nedir? Korkmalı mıyım?
20 dk da patlayacağını sanmıyorum. Sistemin düzgün çalıştığını görmemiz için en azından 20 dk olucak şekilde test etmenizi öneririm. Ek olarak HD Tune PRO ile disklerinizi kontrol ediniz.
@Suvolta Hocam başka bir forumda takılırken gördüm tek sebebinin ekran kartı arızası olduğunu söylüyorlar, bu şekilde kullansam ve bir gün yansa garantiye verince ne olur?
@Suvolta Hocam başka bir forumda takılırken gördüm tek sebebinin ekran kartı arızası olduğunu söylüyorlar, bu şekilde kullansam ve bir gün yansa garantiye verince ne olur?
Garantisi olduğu sürece sorun olmaz. Verirsiniz ya tamir edilir yada değişim ile yenisi gelir. Fakat garanti bittikten sonra böyle birşey gelirse kurtarmanız biraz zor.
@Suvolta İçimde ukte kalmasın bad sector olmuş mu ona da bir bakayım. Hocam şöyle birşey farkettim oyun oynarken mousem takıldığında ekran kartı kullanımım anlık %1 e düşüyor sonra tekrar yükseliyor bunun ile bir bağlantısı olabilir mi? Mouse takılmaya başlayınca genelde ard arda o zaman kapanıyor.
@Suvolta İçimde ukte kalmasın bad sector olmuş mu ona da bir bakayım. Hocam şöyle birşey farkettim oyun oynarken mousem takıldığında ekran kartı kullanımım anlık %1 e düşüyor sonra tekrar yükseliyor bunun ile bir bağlantısı olabilir mi? Mouse takılmaya başlayınca genelde ard arda o zaman kapanıyor.
O konuda bir bilgim yok birşey söyleyemem ama ekran kartını elinizde tutup tamamen ölmesini beklemek yerine garantiye vermenizi öneririm. En azından sorunun onda olup olmadığını kesin olarak anlarsınız.
@Suvolta Corona muhabbetinden dolayı muhtemelen ailem kartı göndermeme izin vermeyecektir. Şu muhabbetler bitene kadar daha yaşasa güzel olacak. SSD'de bad sector yokmuş hocam, yapabileceğimiz başka test kaldı mı?
Şu an aklıma başka bir test gelmiyor Memtest86 falan var ama sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Fırsatını bulduğunuzda ekran kartını garantiye yollayın.
@Suvolta Teşekkür ediyorum hocam. Corona bitine kadar sağ kurtulacakmı bakalım . Başımı çok ağrıtmıştı zaten, bu kartın emsali olarak hangi kartlar var, çok ısınmayan vanilla profilde kullanabileceğim?
@Suvolta Teşekkür ediyorum hocam. Corona bitine kadar sağ kurtulacakmı bakalım . Başımı çok ağrıtmıştı zaten, bu kartın emsali olarak hangi kartlar var, çok ısınmayan vanilla profilde kullanabileceğim?
Bu kartın ısınmaması gerek. 4K çözünürlükte GTA 5 ya da Herhangi 8K oyun oynamıyorsundur. Ben 2. sistemimde (r9 280, FX6300) GTA5 full ayarlar 1080p'de maks.
65 Fps ve sıcaklık değerlerim
CPU 70
GPU 55 60
^_^