Bilgisayar Çok Isınıyor

Makaleler
1
Yer
Masasında
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba. Aslında bilgisayarımın fazla ısınma olayı uzun zamandır var ama konu açmaya üşenmiştim. Her 2-3 ayda bir bilgisayarımın kasasını açıp (laptop) tozunu temizliyorum ve termal macununu değiştiriyorum ve odanın sirkülasyonuda gayet iyi buna rağmen bilgisayarım boşta 75 oyunda 85-90 derecelere çıkıyor. Bir oyun bunu yüzünden crash verince dayanamayıp konu açıyım dedim. Neden böyle oluyor acaba?

Not: Termal macun değiştirme işlemini doğru yaptığıma eminim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Aslında bilgisayarımın fazla ısınma olayı uzun zamandır var ama konu açmaya üşenmiştim. Her 2-3 ayda bir bilgisayarımın kasasını açıp (laptop) tozunu temizliyorum ve termal macununu değiştiriyorum ve odanın sirkülasyonuda gayet iyi buna rağmen bilgisayarım boşta 75 oyunda 85-90 derecelere çıkıyor. Bir oyun bunu yüzünden crash verince dayanamayıp konu açıyım dedim. Neden böyle oluyor acaba?

Not: Termal macun değiştirme işlemini doğru yaptığıma eminim.
Laptoplarda bu değerler çooook aman aman fazla değil diye biliyorum. Monster marka bir laptop ise 110 derece dahi olsa normal derler :). Hangi bileşen bu ısılara ulaşıyor?

Hangi termal macunu kullanıyorsunuz? Fanların çalıştığına emin misiniz?
Kullandığım termal macun bu: MasterGel Pro | Cooler Master

Fanların çalıştığına eminim hatta bilgisayarın üzerindeki tuştan fanların hıznını arttırarak kullanıyorum.
Hangi bileşen bu ısılara ulaşıyor?
GPU ve CPU.
Undervolt belki problemi çözebilir.
Yaz aylarında olduğumuzu düşünür isek, altına soğutucu alınabilir. Ekstra olarak, undervolt yapılabilir. Ayrıca hangi termal macunu kullanıyorsunuz?
Undervolt ile yaklaşık 10 derece kadar düşürdüm. Çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı