Çözüldü Bilgisayar çok kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
25 Haziran 2023
Mesajlar
135
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16
SSD veya HDD modeli
kingstom m2 ssd
Ekran kartı
rtx3050
Anakart
gigabyte
İşlemci
i5 11400f
Geçen günlerde bilgisayar arayüzde ve oyunlarda çok fazla bir kasma oluşuyor. Bekli hard diskler fazla dolu ya da virüs vardır diye format attım güncellemeleri falan tamamladım ama hala kasıyor. Hem arayüzde hem oyunlarda.
 
Çözüm
Arkadaşlar bugün bilgisayarın fanlarını ve içini doğru dürüst bir temizlikten geçirdim yaşadığım sorun çözüldü, sorun işlemci ve fandaki tozlardan oluşan fazla ısınmaymış hepinize teşekkür ederim.
PC ekran kartınızı görmüyor olabilir, bu da masaüstünde bile takılma oluşturur. Sürücülerini yükleyip kontrol edin yoksa Aygıt Yöneticisi'nin resmini atın bakalım.
 
Çok hafif eski bir oyun olacak ki oyunda ekran kartı fanları dönmesin. Ekran kartında sıkıntı olabilir. Güç girişleri tam oturmamış olabilir. Slot kısmı da önemli.
 
Ekran Alıntısı.PNG
 
SSD sağlığını kontrol etmeni öneririm ayrıyeten BIOS ayarlarından RAM hızını normal değerlerine çekmeyi unutma ekstradan eğer ağır oyunlar oynuyorsan ekran kartının fanında arıza var ise ekran kartı tam hızında çalışmıyor olabilir ama benim kanatimce masaüstünde bile hantallık var ise %80 SSD sağlığı düşük kontrol et
 
CrystalDiskMark programını yüklei okuma yazma oranlarına bakalım. Eğer sıkıntı yoksa formatlık gibi, virüs olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı